Την Πέμπτη 20 Ιουλίου και για μόλις 13 ημέρες, ο Τζόνι Ντεπ εξέθεσε τις πέντε αυτοπροσωπογραφικές μεταξοτυπίες του αλλά και τα αρχειακά έργα τέχνης του με τίτλο «Friends and Heroes» στην γκαλερί Castle Fine Art του Λονδίνου. Οι αυτοπροσωπογραφίες του διάσημου ηθοποιού πωλούνται 1.950 λίρες η καθεμία (2.255 ευρώ περίπου) και φέρουν την υπογραφή του Ντεπ με μια πρόσθετη ανάγλυφη σφραγίδα για επιβεβαίωση της γνησιότητάς τους.

Από την πώληση κάθε πορτραίτου, 200 λίρες (231 ευρώ) πηγαίνουν στη φιλανθρωπική οργάνωση Mental Health America. Η επιλογή αυτή αποτελεί ένδειξη της ψυχικής έντασης που αντιμετώπισε ο Ντεπ τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια της υπόθεσης συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της πρώην συζύγου Άμπερ Χερντ. Οι 13 μέρες της διάρκειας της έκθεσης είναι ο αγαπημένος του αριθμός -τον έχει κάνει ακόμη και τατουάζ στο χέρι του.

Ο Ντεπ δημιούργησε αθόρυβα τα έργα του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σκιαγραφώντας τον εαυτό του μπροστά στον καθρέφτη, ακόμη και πριν γίνει ηθοποιός. Ωστόσο, η επιλογή της δημοσιοποίησης αυτής της αυτοπροσωπογραφίας ξεκινά με την ελπίδα να εμπνεύσει και άλλους.

Ο αμφιλεγόμενος σταρ άρχισε να εργάζεται στο συγκεκριμένο έργο το 2021, βλέποντάς το ως τρόπο θεραπείας, και το μετονόμασε σε «Five» το 2023, πέντε χρόνια μετά το άρθρο της Χερντ, το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία της επακόλουθης δικαστικής περιπέτειας. Σε συνέντευξή του με αφορμή την έκθεση, ο Ντεπ αποκαλεί αυτή την περίοδο απλώς «τρέλα».