Την πρόθεση του Τζο Μπάιντεν να επαναδιεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2024, όταν θα είναι 82 ετών, επιβεβαίωσε Λευκός Οίκος, δια στόματος της εκπροσώπου του, Τζεν Ψάκι.

Ύστερα από πληθώρα δημοσιευμάτων για τις προθέσεις του Μπάιντεν το 2024, οπότε και θα διεξαχθεί η νέα εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ, η Ψάκι ξεδιάλυνε τις όποιες αμφιβολίες περί αλλαγής στην ηγεσία των Δημοκρατικών.

«Αυτή είναι η πρόθεσή του» δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων η Ψάκι για τον Μπάιντεν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο Μπάιντεν ζεσταίνει ήδη τις «μηχανές» για έναν δεύτερο γύρο εκλογών, προσπαθώντας να κλειδώσει συμμαχίες.

Η είδηση έρχεται ύστερα από άρθρο του Politico, σχετικά με τα μέλη των Δημοκρατικών που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την προεδρία σε περίπτωση που αφήσει την κούρσα ο Μπάιντεν.

Πτώση στις δημοσκοπήσεις γνώρισε ο Αμερικανός πρόεδρος, τους τελευταίους μήνες, γεγονός που τροφοδότησε τα σενάρια περί απόσυρσης από έναν δεύτερο γύρο εκλογικής αναμέτρησης.

Η ανακοίνωση-επιβεβαίωση από την Ψάκι έγινε πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, στις 25 Νοεμβρίου, με τον Μπάιντεν να ταξιδεύει για τις σχετικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Καρολίνα.

Πάντως, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό των Washington Post/ABC, πάνω από το 40% των ψηφοφόρων εγκρίνουν τους χειρισμούς Μπάιντεν, παρά τς πληθωριστικές πιέσεις και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Δεν ήταν λίγα, δε, και τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Κάμαλα Χάρις να παίρνει την υποψηφιότητα για την προεδρία του 2024, ωστόσο σύμφωνα με δημοσκόπηση των USA Today/Suffolk University λαμβάνει μόνο το 28% της αποδοχής.