Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ δήλωσε σήμερα ότι Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, εκφράζοντας παράλληλα έντονη ανησυχία για αναφορές για επικείμενο λιμό στη Γάζα.

Η Ζαν-Πιέρ τόνισε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να στείλει ομάδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών, αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών και ανθρωπιστικών οργανώσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα για συναντήσεις μέσα τις επόμενες ημέρες για εμπεριστατωμένες συζητήσεις.

Οι λεπτομέρειες είναι ακόμη υπό συζήτηση, αλλά η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τόνισε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Πρόσθεσε δε ότι ο Λευκός Οίκος προέτρεψε το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να επιτρέψει τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας περίπου 300.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι λόγω των συγκρούσεων και βρίσκονται στο χείλος του λιμού, σύμφωνα με έκθεση εξειδικευμένης υπηρεσίας του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση «καταστροφικής πείνας» έχει αυξηθεί σε 1,1 εκατομμύριο – δηλαδή στον μισό πληθυσμό του θύλακα, σύμφωνα με την έκθεση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Ταξινόμησης της Επισιτιστικής Ασφάλειας (IPC).

Διαβάστε ακόμη: