«H παγκόσμια κλιματική κρίση είναι υπαρξιακή απειλή για τον πλανήτη», τόνισε σήμερα (11/11) ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στη διάσκεψη COP27 για το κλίμα.

«Η κλιματική κρίση αφορά την ανθρώπινη, οικονομική, περιβαλλοντική και εθνική ασφάλεια, αλλά και την ίδια τη ζωή του πλανήτη», σημείωσε, προτού σκιαγραφήσει τα βήματα που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εκπομπής αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο.

«Μπορώ να σταθώ ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και να πω με σιγουριά ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας για τις εκπομπές, έως το 2030», υποστήριξε.

Η ομιλία του είχε σκοπό να υπενθυμίσει στους εκπροσώπους κυβερνήσεων που συγκεντρώθηκαν στο Σαρμ ελ–Σέιχ της Αιγύπτου να διατηρήσουν ζωντανό τον στόχο της διατήρησης της παγκόσμιας μέσης αύξησης της θερμοκρασίας εντός του 1.5 βαθμού Κελσίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πιο επείγον από ποτέ να διπλασιάσουμε τις δεσμεύσεις μας για το κλίμα. Ο πόλεμος της Ρωσίας, απλώς ενισχύει τον επείγοντα χαρακτήρα της ανάγκης να απομακρυνθεί ο κόσμος από την εξάρτηση στα ορυκτά καύσιμα», εντόπισε.

«Όλες οι χώρες πρέπει να πράξουν περισσότερα. Σε αυτή τη διάσκεψη, πρέπει να ανανεώσουμε και να αυξήσουμε τις φιλοδοξίες μας για το κλίμα», συμπλήρωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Διαβάστε ακόμη: