search

LIFESTYLE

Τζέιν Φόντα: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο – Το μήνυμα γεμάτο δύναμη που στέλνει

Η ηθοποιός ανακοίνωσε πως έχει διαγνωστεί με λέμφωμα Non Hodgkin και ότι λαμβάνει χημειοθεραπεία για τη νόσο.

Τζέιν Φόντα: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο – Το μήνυμα γεμάτο δύναμη που στέλνει

Η Τζέιν Φόντα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έκανε μια σοβαρή ανακοίνωση στους διαδικτυακούς της φίλους. Η ηθοποιός ανακοίνωσε πως έχει διαγνωστεί με λέμφωμα Non Hodgkin και ότι λαμβάνει χημειοθεραπεία για τη νόσο.

Η Τζέιν Φόντα, στην μακροσκελή ανάρτησή της, δεν παρέλειψε να στείλει ένα μήνυμα γεμάτο δύναμη.
«Λοιπόν, αγαπητοί μου φίλοι, θέλω να μοιραστώ κάτι προσωπικό. Έχω διαγνωστεί με λέμφωμα μη Hodgkin και έχω ξεκινήσει χημειοθεραπείες. Αυτός είναι ένας πολύ θεραπεύσιμος καρκίνος. Το 80% των ανθρώπων επιβιώνει, οπότε νιώθω πολύ τυχερή. Είμαι επίσης τυχερή γιατί έχω ασφάλιση υγείας και πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς και θεραπείες. Συνειδητοποιώ, και είναι οδυνηρό, ότι είμαι προνομιούχος σε αυτό. Σχεδόν κάθε οικογένεια στην Αμερική χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο κάποια στιγμή και πάρα πολλές δεν έχουν πρόσβαση στην ποιοτική υγειονομική περίθαλψη που λαμβάνω και αυτό δεν είναι σωστό» έγραψε αρχικά η Τζέιν Φόντα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jane Fonda (@janefonda)

Στην συνέχεια της ανάρτησής της τόνισε πως: «Πρέπει επίσης να μιλήσουμε πολύ περισσότερο όχι μόνο για τις θεραπείες αλλά και για τα αίτια, ώστε να μπορούμε να τα εξαλείψουμε. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ορυκτά καύσιμα προκαλούν καρκίνο. Το ίδιο και τα φυτοφάρμακα, πολλά από τα οποία βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα.

Κάνω χημειοθεραπεία για 6 μήνες και χειρίζομαι τις θεραπείες αρκετά καλά και, πιστέψτε με, δεν θα αφήσω τίποτα από αυτά να επηρεάσει τον ακτιβισμό μου για το κλίμα. Ο Καρκίνος είναι δάσκαλος και προσέχω τα μαθήματα που μου δίνει. Ένα πράγμα που μου έχει ήδη δείξει είναι η σημασία της αλληλεγγύης. Η ανάπτυξη και η εμβάθυνση της αλληλεγγύης, ώστε να μην είμαστε μόνοι. Και ο καρκίνος, μαζί με την ηλικία μου –σχεδόν 85– σίγουρα διδάσκει τη σημασία της προσαρμογής στις νέες πραγματικότητες».

Η Τζέιν Φόντα, στην συνέχεια του κειμένου της υποσχέθηκε πως δεν θα σταματήσει την ακτιβιστική της δράση.

Διαβάστε ακόμη: