Ο Τζεφ Μπέζος θα είναι μεταξύ των επιβατών της πρώτης επανδρωμένης πτήσης της Blue Origin στο διάστημα, στις 20 Ιουλίου.

Ο ιδρυτής της Amazon ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ότι μαζί με τον αδελφό του Μαρκ θα συμμετάσχουν στην εν λόγω πτήση.

Τα αδέλφια Μπέζος θα συνοδεύσουν τον νικητή της διαδικτυακής δημοπρασίας της Blue Origin, της οποίας αυτή τη στιγμή η ακριβότερη προσφορά για μία θέση στη διαστημική πτήση είναι στα 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη πτήση της Blue Origin στο διάστημα

Σύμφωνα με τη Blue Origin, ο πρώτος γύρος της δημοπρασίας έκλεισε τον περασμένο μήνα συγκεντρώνοντας προσφορές από πάνω από 5.200 άτομα προερχόμενα από 136 διαφορετικές χώρες.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι τις 10 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με την τελική φάση στις 12 Ιουνίου, όταν και θα λάβει χώρα ζωντανή διαδικτυακή δημοπρασία. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου.

Στόχος της εταιρείας είναι στις 20 Ιουλίου να πραγματοποιήσει την πρώτη της υπό-τροχιακή πτήση με το διαστημικό της σκάφος.

Σύμφωνα με το Reuters, η Blue Origin σχεδιάζει μελλοντικά να χρεώνει τους επιβάτες των συγκεκριμένων πτήσεων τουλάχιστον 200.000 δολάρια.

Όπως τόνισε ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου (σύμφωνα με το Forbes) στην πρώτη πτήση της Blue Origin θα συμμετέχει ο ίδιος, ο αδερφός του και ο νικητής της δημοπρασίας που θα ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου.

«Όχημα» για αυτή την αποστολή της Blue Origin, θα είναι το New Shepard, ο πύραυλος που έχει σχεδιάσει για υποτροχιακές, τουριστικές πτήσεις, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αποτελώντας το «αποκορύφωμα» δέκα και πλέον ετών δοκιμών, διάστημα το οποίο σημαδεύτηκε από καθυστερήσεις, καθώς η εταιρεία σχεδίαζε να ξεκινήσει την πώληση εισιτηρίων το 2019 και να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση μέσα στο 2020.

Ο New Shepard έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία 15 δοκιμαστικές πτήσεις από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του το 2015, όμως δεν έχει πετάξει ποτέ, μέχρι τώρα, μεταφέροντας πλήρωμα.