747.000 μετοχές αξίας $2,6 δισ. πούλησε αυτήν την εβδομάδα ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, σε μια προγραμματισμένη επιχειρηματική ενέργεια που ήταν ήδη προεξοφλημένη από την αγορά.

Η μετοχή του διαδικτυακού κολοσσού κινείται ήπια ανοδικά αυτήν την ώρα κοντά στα 3.300 δολάρια.

Το 2020 ο μεγιστάνας διέθεσε στην αγορά μετοχές της Amazon συνολικής αξίας 9 δισ. δολαρίων, τα οποία – όπως έχει δηλώσει ο ίδιος – πρόκειται να επενδύσει τα επόμενα χρόνια για την υλοποίηση του διαστημικού προγράμματος της εταιρείας του Blue Horizon, με σκοπό την αποστολή ιδιωτών στο διάστημα!

Η πανδημία του Covid-19, τριπλασίασε τα έσοδα της Amazon, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του ΄21. Το πρώτο τρίμηνο του 2021 ξεκίνησε όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το 2020, για την Amazon.

Δηλαδή, ιδανικά με τον ηλεκτρονικό εμπορικό Κολοσσό να τριπλασιάζει τα έσοδα του, συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2020, χάρη στην πανδημία του κορωνοϊού και την παράταση του lockdown των καταστημάτων, στις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη.

Μάλιστα, οι προβλέψεις των αναλυτών προβλέπουν πως η Amazon πρόκειται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του ΄21, με έσοδα άνω των 110 δισ. δολαρίων! Στα τέλη του τρέχοντος εξαμήνου, ο Μπέζος προτίθεται να αποχωρήσει από τη θέση του CEO της Amazon, παραμένοντας πρόεδρος του Δ.Σ.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.