Στον πληθωρισμό των ΗΠΑ αναφέρθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο συνιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, λέγοντας ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα.

Αποτελεί έκπληξη η λέξη υπερπληθωρισμός που χρησιμοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter και του Square, καθώς μιλάμε για μία συνθήκη ραγδαίας αύξησης των τιμών που μπορεί να καταστρέψει τα νομίσματα και να καταστρέψει ολόκληρες οικονομίες.

«Ο υπερπληθωρισμός θα αλλάξει τα πάντα. Συμβαίνει τώρα», έγραψε ο Ντόρσεϊ στο Twitter το βράδυ της Παρασκευής.

Απαντώντας σε σχόλια των χρηστών, ο Ντόρσεϊ πρόσθεσε ότι βλέπει το πρόβλημα του πληθωρισμού να κλιμακώνεται σε όλο τον κόσμο. «Θα συμβεί σύντομα στις ΗΠΑ, όπως και στον κόσμο», έγραψε στο Twitter.

Η τοποθέτηση του Τζακ Ντόρσεϊ μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι οι τιμές καταναλωτή πλησιάζουν σε υψηλό 30 ετών στις ΗΠΑ, αλλά και την αυξανόμενη ανησυχία ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι χειρότερο απ΄όσο περίμεναν οι αξιωματούχοι οι οποίοι διαμορφώνουν την οικονομική πολιτική.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Federal ReserveΤζέρομ Πάουελ, αναγνώρισε ότι οι πιέσεις του πληθωρισμού «είναι πιθανό να διαρκέσουν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν», σημειώνοντας ότι από το επόμενο έτος, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Ο συνιδρυτής μιας εκ των μεγαλύτερων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως, με 206 εκατομμύρια ενεργούς καθημερινούς χρήστες, είναι ισχυρός υποστηρικτής του bitcoin. Μάλιστα, ανέφερε ότι η Square, η πλατφόρμα επεξεργασίας χρεωστικών και πιστωτικών καρτών που συνίδρυσε, εξετάζει την ενασχόλησή της με το κρυπτονόμισμα. Ήδη διευκολύνει συναλλαγές με bitcoin.