Το Facebook, και κατ’ επέκταση Instagram, Messenger και Whatsapp, έχουν «πέσει» και οι χρήστες των social media «ξεσπούν» μέσω Twitter.

Το απόγευμα της Δευτέρας οι πολύ γνωστές και ιδιαίτερα αγαπητές στους χρήστες τους εφαρμογές «κράσαραν».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα «όλοι», όσοι δηλαδή, έχουν λογαριασμό, να έσπευσαν στο Twitter ανεβάζοντας τα σχόλιά τους με τα hashtag: #facebookdown, #instagramdown και #whatsappdown.

Ακολουθούν μερικά από τα tweets:

Μάλιστα, και το ίδιο το Twitter μέσω του… Twitter έκανε ανάρτηση για το εν λόγω ζήτημα…!

«Hello literally everyone» (γεια, κυριολεκτικά, σε όλους σας), έγραψε αργά σήμερα το απόγευμα, στέλνοντάς το δικό του μήνυμα.

Στο μεταξύ, προβλήματα παρουσίασαν και το Twitter, το Tik Tok, η Google, καθώς και η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών T-Mobile.

Γιατί «έπεσαν» Facebook, Instagram και Whatsapp;

Σημειώνεται πως από τις 18:45 (ώρα Ελλάδας), Facebook, Instagram και Whatsapp, που ανήκουν στην ίδια εταιρεία άρχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα.

Ο ιστότοπος Down Detector, που ελέγχει την ομαλή λειτουργία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι αρχικά δεκάδες χιλιάδες χρήστες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές σε όλο τον κόσμο δεν είχαν πρόσβαση με το πρόβλημα να επεκτείνεται και σε άλλα μέρη.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία το πρόβλημα εντοπίζεται στους servers που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντως, πρώτο το Facebook ζήτησε συγγνώμη μέσω twitter, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στην πρόσβαση και στη λειτουργία των εφαρμογων του. Ακολούθησαν Instagram και WhatsApp.