Το Twitter απειλεί να μηνύσει τη μητρική εταιρεία Meta, για την έναρξη λειτουργίας του Threads.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Semafor , το Twitter απειλεί με νομικές ενέργειες εναντίον της Meta για τη νέα πλατφόρμα της που βασίζεται σε κείμενο και ονομάζεται Threads.

 

Ο Άλεξ Σπίρο, προσωπικός δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Twitter Έλον Μασκέστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατηγορώντας την εταιρεία για την απόσπαση δεκάδων πρώην υπαλλήλων και τη χρήση των εμπορικών μυστικών και της πνευματικής ιδιοκτησίας του Twitter για τη δημιουργία μιας «αντιγραφικής» εφαρμογής, σύμφωνα με αντίγραφο του email το οποίο ήρθε στην κατοχή του Semafor. Ο δικηγόρος απαίτησε από τη Meta να σταματήσει αμέσως να χρησιμοποιεί τις εμπιστευτικές πληροφορίες του Twitter.

 

Το Threads ξεκίνησε να λειτουργεί  την Τετάρτη και έχει εκτοξευθεί σε 30 εκατομμύρια προφίλ και 95 εκατομμύρια αναρτήσεις μέσα σε μια νύχτα. Μάλιστα, είναι ήδη ένας σημαντικός ανταγωνιστής του Twitter, επωφελούμενο από τους πόρους της Meta και την πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση χρηστών μέσω του Instagram.

 

Η επιστολή του Άλεξ Σπίρο είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης ανταλλαγής αιχμών μεταξύ του Έλον Μασκ και του Μαρκ Ζούκερμπεργκ , η οποία ξεκίνησε όταν ο πρώτος έγραψε στο Twitter ότι είναι έτοιμος για έναν αγώνα με τον Ζούκερμπεργκ, ο οποίος απάντησε με ένα screenshot του tweet με τη λεζάντα «στείλε μου την τοποθεσία».

Πώς κάνεις εγγραφή στο Threads μια μέρα πριν το επίσημο ντεμπούτο της εφαρμογής στις ΗΠΑ

Σε λειτουργία το Threads – H μεγάλη απειλή για το Twitter

Μασκ εναντίον Ζούκερμπεργκ: To Τwitter απειλεί να μηνύσει τη Meta για το Threads

Διαβάστε περισσότερα