Η μετοχή της Tupperware έχει αυξηθεί πάνω από 700% τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε ένα ράλι που σε μεγάλο βαθμό παραμένει, σύμφωνα με τους αναλυτές, “ανεξήγητο”. Η εισηγμένη στη Wall Street αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Τετάρτη τα τριμηνιαία αποτελέσματά της γεγονός που κάποιοι θεωρούν ότι θα βάλει ένα “τέλος” σε αυτή την αύξηση. Η μετοχή της Tupperware “σκαρφάλωσε” κατά 16% στην συνεδρίαση της Τρίτη φθάνοντας στα 4,95 $, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones.

Οι μετοχές της γνωστής φίρμας “επαναχρησιμοποιήσιμων φαγητοδοχείων” έφτασαν στο χαμηλό 52 εβδομάδων στις 18 Ιουλίου, στα 0,62 $ ανά μετοχή, ενώ όπως λένε οι αναλυτές “δεν υπάρχουν θετικά νέα που να δικαιολογούν την εικόνα αυτή της Tupperware στο ταμπλό”. Στην πραγματικότητα, πριν από την άνοδο του τίτλου τον Ιούλιο, η Tupperware είχε υποχωρήσει κατά 85% εφέτος έως τις 18 Ιουλίου.

Τι οδηγεί λοιπόν τη μετοχή τόσο υψηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες; Η Tupperware δήλωσε τον Απρίλιο ότι πλησίαζε την πτώχευση, έχοντας χρέος ύψους $705 εκατ. και πτώση των πωλήσεων. Οι αναλυτές παρομοίασαν την άνοδο της Tupperware και αντίστοιχα της εταιρείας Yellow με “αστρικά ράλι” που παρατηρούνται σε μετοχές άλλων ανταγωνιστικών εταιρειών, όπως η Bed Bath & Beyond, η Revlon και η Hertz Corp.

“Νομίζω ότι οι επενδυτές επιθυμούν να αγοράζουν πάντα μια μετοχή που θα είναι χαμηλά και θεωρούν ότι δεν έχει άλλο παρακάτω αλλά εκτίναξη προς τα πάνω”, δήλωσε ο JJ Kinahan, διευθύνων σύμβουλος της IG North America. “Μια άλλη εξήγηση είναι ότι συχνά πρόκειται για εταιρείες με προϊόντα που γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι και αυτό τους ελκύει περισσότερο. Ο τελευταίος λόγος που πιστεύω είναι το μεγάλο ποσοστό βραχυπρόθεσμου ενδιαφέροντος σε αυτές τις εταιρείες”, πρόσθεσε ο Kinahan.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Tupperware και της Yellow συγκαταλέγονται αυτή τη στιγμή στις 10 πιο δημοφιλείς μετοχές στο Stocktwits, έναν δημοφιλή ιστότοπο με ιδιώτες επενδυτές. Άλλες εισηγμένες σε αυτή τη λίστα είναι η American Superconductor Corp, μια μικρή εταιρεία τεχνολογίας ενέργειας της οποίας οι μετοχές έχουν αυξηθεί κατά 57%, και η Nikola Corp, εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα η οποία σημειώνει άνοδο 18%.

Διαβάστε ακόμη: