Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε: «Έρχεται η ώρα της κρίσης, κ. Μητσοτάκη, έξι μήνες τα κάνατε όλα, για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Συγκαλύψατε, εκβιάσατε, παρανομήσατε».

Και πρόσθσε: «Σήμερα είστε ενώπιος ενωπίω όχι με εμένα αλλά με την αλήθεια που επιχειρήσατε να κρύψετε στο σκοτάδι».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε από το βήμα της Βουλής προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν μπορείτε να αρνείστε ότι συνέβη. Δεν μπορείτε να παριστάνετε τον ανήξερο, δεν έχετε το περιθώριο να δώσετε θολές απαντήσεις. Σήμερα υπάρχουν αποδείξεις από την επίσημη αρχή του κράτους».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ανάφερε: «Δεν είχατε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης. Αν δεν το κάνετε, θα είναι μία ακόμη ομολογία ενοχής», υπογραμμίζοντας: «Όταν σας ζήτησα να δεσμευτείτε και να μας πείτε “όχι, δεν υπήρξε παρακολούθηση από την ΕΥΠ” του υπουργού Αμυνας και του υπουργού Εργασίας και τότε αναλάβατε τα χρέη του προέδρου και λύξατε τη συνεδρίαση».

«Προτιμήσατε την ταπείνωση από μία ισχυρή δέσμευση. Γνωρίζατε πολύ καλά ότι οι παρακολουθήσεις είχαν γίνει. Γνωρίζατε, γιατί εσείς τις παραγγείλατε. Εσείς ήσασταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων», κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σημείωσε: «Προτιμήσατε τη ντροπή της φυγής και έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού. Ψέμα πάνω στο ψέμα και μια τεράστια πρωτοφανή συγκάλυψη. Μέσα στον πανικό σας κάνατε ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, τόσο που να μοιάζει η εκτροπή των παρακολουθήσεων ισότιμη της εκτροπής της συγκάλυψης.

Εξαπολύσατε ένα πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας. Με τη δολοφονία χαρακτήρα, με τη σπίλωση, με την καταστροφή εγγράφων.

Είτε να παραιτηθείτε είτε να υποδείξετε τους ενόχους και να τους οδηγήσετε στη Δικαιοσύνη, εσείς συνεχίσατε την εκτροπή.

Οδηγηθήκατε σε δολοφονία της αλήθειας και γίνατε δύο φορές ένοχος. Πρόκειται για ένα μοντέλο διακυβέρνησης που στήσατε από την πρώτη μέρα. Ένα μοντέλο που στήσατε εσείς με σχέδιο από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής σας.

Δική σας απόφαση ήταν να αναλάβετε την ΕΥΠ από την πρώτη μέρα. Δεν θα επιχειρήσετε να λογοκρίνετε και την πολιτική μου παρουσία. Να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία όσων κάνουν ότι ενοχλούνται από έναν αρχηγό. Να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία».

«Σας είχα κατηγορήσει για έλλειμμα θάρρους και πλεόνασμα θράσους. Και σας είπα ότι είναι δειλία για έναν πρωθυπουργό να κρύβεστε πίσω από τον ανιψιό του. Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, μειωμένου καταλογισμού, παρά να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Κάποτε υπήρξε ένα ερώτημα σε εφημερίδα. Ένοχος ή βλαξ. Επιλέξατε αυτοβούλως τη δεύτερη εκδοχή. Αν αυτό, όμως, από μόνο του δεν πιστοποιεί ότι η χώρα έχει σε κρίσιμες στιγμές επικεφαλής έναν επικίνδυνο άνθρωπο, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους», είπε ο κ. Τσίπρας.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στονΚυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν είστε βλαξ αλλά ένοχος».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μετατρέψατε την ΕΥΠ σε εγκληματική συμμορία

«Μετατρέψατε την ΕΥΠ σε εγκληματική συμμορία», επέμεινε στην επίθεσή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας όμως ότι «κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της αλήθειας».

Μάλιστα, απηύθυνε τα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί ακούγατε τον κ. Χατζηδάκη;
  • Γιατί ακούγατε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη;
  • Γιατί ακούγατε τον κ. Κύρτσο;
  • Γιατί ακούγατε τον κ. Τέλογλου;
  • Γιατί ακούγατε όσους έχουν λόγο για την προμήθεια των εξοπλιστικών;
  • Αλήθεια, αυτές οι παρακολουθήσεις των στρατιωτικών είναι νόμιμες κι αυτές αλλά λάθος;
  • Αν είναι νόμιμως και ορθώς έγιναν και αυτές και παρακολουθείτο ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί ανανεώθηκε η θητεία του;

«Δεν μπορείτε να παίζετε με την εθνική ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνιδάκι με αυτό τον ανέξοδο πατριωτισμό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, διερωτώμενος για το ποιος είναι σας που δημιουργεί έλλειμμα στην αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Πείτε σας, κ. Μητσοτάκη, ακούγατε τον κ. Φλώρο επειδή ήταν ύποπτος ή επειδή θέλατε να τον εκβιάζετε; Γιατί παρακολουθούσατε τον κ. Λαλούση; Πείτε όταν ανέβετε σε αυτό το βήμα, γιατί παρακολουθούσατε σας επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων», είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που έθεσε σας απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα δώσετε απαντήσεις ή νομίζετε ότι θα κρύβεστε πίσω από τον μανδύα του πατριωτισμού», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπογράψατε 15 δις. Σε τρεισήμιση χρόνια διακυβέρνησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και έφερε το παράδειγμα του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Μαθήματα πατριωτισμού δεν θα κάνετε ξανά στη δημοκρατική παράταξη δεν θα κάνετε ξανά σας», είπε και καταχειροκροτήθηκε από σας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Θα ερευνήσουμε μία – μία σας αποφάσεις για την άμυνα σας χώρας. Με τα λεφτά του ελληνικού λαού δεν θα παίζουμε. Τελεία και παύλα».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Η ενοχή σας δεν αμφισβητείται

«Η ενοχή σας δεν αμφισβητείται», τόνιζε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την πρόταση δυσπιστίας ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Ελάτε σε έναν τηλεοπτικό διάλογο που τον αρνείστε. Μην επχειρήσετε να πετάξετε τη μπάλα στην εξέδρα, θα εκτεθείτε. Κατηγορούμενος είστε σήμερα, όχι κατήγορος», συνέχισε την επίθεσή του οΑλέξης Τσίπρας.

«Απελπισμένοι δανειολήπτες χάνουν τα σπίτια τους από τους κάθε λογής Πάτσηδες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Χρεοκοπήσατε δύο φορές τη χώρα, μην τολμάτε να μας κουνάτε το δάχτυλο».

«Τολμάτε να μας μιλάτε για μαύρες σακούλες; Αφού τολμάτε και αφού σας αρέσουν πολύ οι ιστορίες με τις μαύρες σακούλες, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μία σακούλα με 37 δισ. ευρώ και την παρέδωσε», είπε και πρόσθεσε: «Αν δεν υπήρχε αυτή η σακούλα αυτή η χώρα θα ήταν σε χρεοκοπία. Ο λαός ξέρει ποιοι δουλεύουν για το δημόσιο συμφέρον», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: