Ο Κώστας Τσιάρας επισκέφτηκε τον ασφαλιστικό οργανισμό ΕΛΓΑ, δηλώνοντας ότι οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel θα καταβληθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τσιάρας: Ο ΕΛΓΑ ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι θα γίνει σύντομα η καταβολή των υπολοίπων για το 2023. Παράλληλα, ο Κώστας Τσιάρας πρόσθεσε ότι «ο ΕΛΓΑ είναι εδώ ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται», σχετικά με το επικείμενο υπουργικό συμβούλιο για τον νέο νόμο πλαίσιο, που αφορά στη λειτουργία του Οργανισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΛΓΑ θα στελεχωθεί με 110 συμβασιούχους ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ενισχυθεί το έργο του οργανισμού. Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος διευκρίνισε ότι ο λόγος της συνάντησης ήταν για να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα για τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού και τις υποχρεώσεις του.

Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των αποζημιώσεων

Ο κ. Λυκουρέντζος ξεκαθάρισε ότι από την πλευρά του ΕΛΓΑ θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των αποζημιώσεων την κακοκαιρία Daniel αλλά και για τα υπόλοιπα από το 2023.

Τέλος, για τον νέο κανονισμό τόνισε ότι θα δικαιωθούν οι παραγωγοί, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συγκυρίες και τις δεσμεύσεις που υπάρχουν.

Διαβάστε ακόμη: