Για τους σεισμούς που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 24ωρα στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ξυλόκαστρου στον Κορινθιακό κόλπο τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του, ο Άκης Τσελέντης κάνει λόγο για «μικροσεισμική ακολουθία» στην προαναφερθείσα περιοχή, προσθέτοντας ότι «ο μέγιστος σεισμός που καταγράψαμε είναι 3,4 Ρίχτερ».

«Η έως τώρα κατανομή των μικροσεισμών δείχνει μάλλον ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ κάτι που διαφέρει με την συνήθη διεύθυνση των μεγάλων ρηγμάτων του Κορινθιακού, για αυτό και μιλώ για μικρό ρήγμα. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί την περιοχή μα το πυκνό σεισμολογικό δίκτυο που έχει εγκατεστημένων και αναλύει συνεχώς την εξέλιξη της ακολουθίας. Προς το παρόν θεωρώ ότι εντάσσεται στην συνήθη σεισμικότητα της περιοχής», γράφει ο κ. Τσελέντης.

Ωστόσο, στη συνέχεια τονίζει ότι «τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια ύφεση στη σεισμικότητα του ελλαδικού χώρου».

«Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σεισμογενής χώρα η σεισμική ενέργεια που συνεχώς συσσωρεύεται κάποια στιγμή θα εκτονωθεί. Εύχομαι να είναι σε θαλάσσιο χώρο ο όπως συνήθως γίνεται μακριά από αστικά κέντρα», τόνισε.

Επίσης, ο κ. Τσελέντης αφήνει μεταξύ άλλων, υστερόγραφο σημειώνοντας τα εξής: «Το ότι δημοσιεύω οδηγίες για σεισμικη προφύλαξη δεν εχει να κάνει με την σεισμική ακολουθία στο Ξυλόκαστρο αυτό το κάνω πάντα σε σεισμολογικές αναρτήσεις μου για να τις εμπεδώσετε. Ζούμε σε σεισμογενή χώρα και πρέπει να γνωρίζουμε πως θα ελαχιστοποιούμε τις επιπτώσεις ενός σεισμού».

Διαβάστε ακόμη: