Οι αρχές της Τσεχίας κατέγραψαν 14.539 νέα κρούσματα την χθεσινή μέρα, τον υψηλότερο αριθμό που καταγράφεται σε ένα 24ωρο από τον Μάρτιο στη χώρα και πλησιάζει στα ρεκόρ που είχαν σημειωθεί τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας παράλληλα με την έναρξη εκστρατείας υπέρ του εμβολιασμού στην Τσεχία.

Η απερχόμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις έχει απορρίψει την επιβολή λοκντάουν ή παρόμοιων μέτρων παρά την σταθερή αύξηση των αριθμών τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ο δρόμος για να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της επιδημίας.

Συνολικά 6,14 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί πλήρως ως τις 9 Νοεμβρίου στην Τσεχική Δημοκρατία, μια χώρα με πληθυσμό 10,7 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Με το 58,7% του συνολικού πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, η χώρα κατατάσσεται κάτω του μέσου όρου του 64,6% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών.

Η πρόσφατη εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού στην Τσεχία χρησιμοποιεί συγκλονιστικές εικόνες θυμάτων της COVID-19, συνοδευόμενες από λεζάντες όπως: “Δεν έβρισκε χρόνο να πάει να εμβολιαστεί”.

Οι νοσηλείες αυξήθηκαν σε 3.295, συμπεριλαμβανομένων 462 ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ουγγαρία

Οι αρχές της Ουγγαρίας ανακοίνωσαν παράλληλα σήμερα ότι το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν 8.434 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, με τον αριθμό αυτόν να είναι ο υψηλότερος από τον Απρίλιο, καθώς ο αριθμός αυτών που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό διπλασιάστηκε από την περασμένη εβδομάδα.

Οι νοσηλείες αυξήθηκαν σε 4.830, συμπεριλαμβανομένων 463 ανθρώπων που βρίσκονται στην εντατική, στην χώρα αυτή των 10 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στην Ουγγαρία, 31.619 άνθρωποι έχουν πεθάνει από COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Σλοβακία

Στο μεταξύ και η Σλοβακία ανακοίνωσε σήμερα ένα ρεκόρ 7.055 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού σε μια μέρα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που καταγράφεται σε ένα 24ωρο στη χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Στην χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων νοσηλεύονται 2.478 με COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 438 σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.