Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Charité του Βερολίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλει όλες τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, λόγω της επιβάρυνσής του από ασθενείς με Covid-19.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid-19 καθιστά αυτό το βήμα αναγκαίο προκειμένου να μετακινηθεί προσωπικό από άλλες κλινικές στις πτέρυγες κορονοϊού. Στο εξής και για όσο διάστημα χρειαστεί, θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Αυτή τη στιγμή στο Charité νοσηλεύονται περισσότεροι από 120 ασθενείς με κορωνοϊό. Από αυτούς 50 βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε όλο το Βερολίνο νοσηλεύονται 470 περιστατικά με κορονοϊό, 130 εξ αυτών σε ΜΕΘ.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου είχε ήδη από τον περασμένο μήνα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι τακτικές επεμβάσεις, επισημαίνοντας και την έλλειψη προσωπικού, καθώς πολλοί, υπό την πίεση της κατάστασης, είτε βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια είτε έχουν αλλάξει εργασία