Ένας 16χρονος σκότωσε σήμερα το πρωί δύο γυναίκες σε επίθεση με μαχαίρι στην Τσεχία, σύμφωνα με την αστυνομία, με το κίνητρό του να μην έχει διευκρινιστεί.
Ο ύποπτος, τσεχικής υπηκοότητας, συνελήφθη μερικά λεπτά μετά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε γύρω στις 09:30 (ώρα Ελλάδας) σε κατάστημα ενός εμπορικού κέντρου στα περίχωρα της Χράντετς Κράλοβε, μιας πόλης περίπου 90.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την Πράγα.
Dos mujeres han fallecido tras un ataque con arma blanca en un centro comercial de la República Checa 🇨🇿. La policía detuvo a un menor sospechoso en relación con los hechos ocurridos en una tienda de la ciudad de Hradec Kralove. #HradecKralove #RepúblicaCheca 🔪😔 pic.twitter.com/YpGa9DBc6C
— 🪖Autodefensas -🎗️🇪🇸 🇮🇱 (@elrick111) February 20, 2025
Τσεχία: Δεν κατάφεραν να σώσουν τις δυο γυναίκες παρά τις προσπάθειες
Τα δύο θύματα, τα οποία είχαν «τραυματισθεί σοβαρά», δεν κατέστη δυνατό να σωθούν «παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας», διευκρίνισε η αστυνομία μέσω του Χ, χωρίς να μπορεί στο στάδιο αυτό να δώσει λεπτομέρειες για το κίνητρο του νεαρού δράστη.
Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που άνοιγε το κατάστημα. Σύμφωνα με τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης επιτέθηκε σε μια πωλήτρια που βρισκόταν στο ταμείο και σε μια άλλη εργαζόμενη στο πίσω μέρος του καταστήματος.
Ο πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων καταγγέλλοντας «μια ακατανόητη και τρομερή πράξη».
Οι επιθέσεις είναι σπάνιες σ’ αυτή τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, η οποία είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και έχει πληθυσμό 10,9 εκατομμύρια κατοίκους.
Αυτός ο διπλός φόνος συνέβη σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στη γειτονική Αυστρία είχε σημειωθεί το περασμένο σαββατοκύριακο μια επίθεση με μαχαίρι από σύρο πρόσφυγα, ο οποίος δήλωσε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ένα 14χρονο αγόρι σκοτώθηκε και πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την επίθεση αυτή.
Διαβάστε ακόμη:
- Καίτη Γκρέυ: Άνοιξε η διαθήκη της – Μοναδικός κληρονόμος είναι ο εγγονός της, Κωνσταντίνος Ηλιάδης
- Τσικνοπέμπτη: Πώς να απολαύσετε την ημέρα χωρίς τύψεις – Διατροφικές συμβουλές
- Ιωάννα Τούνη – Δημήτρης Αλεξάνδρου: Οδεύουν προς τη λύση του συμφώνου συμβίωσης
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Άλμα 46,51% στις επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών τον Ιανουάριο