Ένας πατέρας τριών παιδιών κατάφερε να συγκρατήσει τη γυναίκα, η οποία έμεινε με τα εσώρουχά της μέσα σε ένα αεροπλάνο με προορισμό το Μάντσεστερ και επιχείρησε δύο φορές να εισβάλλει στο πιλοτήριο, φωνάζοντας «Ο Θεός (σ.σ. Αλλάχ) είναι μεγάλος».

Ο 35άχρονος Φίλιπ Ο’ Μπράιαν ήταν επιβάτης στην πτήση της Jet2 από τη Λάρνακα της Κύπρου προς το Μάντσεστερ την περασμένη Τρίτη (09/08), όταν μία γυναίκα, κοντά στα 30, προκάλεσε πανικό λίγο μετά την απογείωση.

Η γυναίκα άφησε να εννοηθεί ότι είχε μαζί της εκρηκτικά και επίσης, ρώτησε τα παιδιά με τα οποία ήταν μαζί, αν ήταν «έτοιμα να πεθάνουν». Ανέφερε, ύστερα, στους τρομοκρατημένους επιβάτες και το προσωπικό ότι οι γονείς της ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, ISIS, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Χάος σε πτήση Λάρνακα – Μάντσεστερ, ημίγυμνη γυναίκα έτρεχε προς το πιλοτήριο φωνάζοντας “Allahu Akbar”

Ο Ο’ Μπράιαν βρισκόταν στο αεροσκάφος με άλλα έξι μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του και τρία παιδιά, ηλικίας 8 έως 14 ετών. Ο 35άχρονος, ο οποίος εργαζόταν ως μέλος ασφαλείας όταν ήταν έφηβος, τόνισε σχετικά με το περιστατικό:

«Όταν η γυναίκα κατευθύνθηκε ξανά προς το πιλοτήριο, πήρα τον έλεγχο, την ακινητοποίησα στο έδαφος και σε εκείνο το σημείο, ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Παρίσι».

Ο Ο’ Μπράιαν ρώτησε τη γυναίκα γιατί έλεγε τέτοια πράγματα και εκείνη του απάντησε: «Αν δεν το έκανα, θα γινόταν έκρηξη και όλοι θα πέθαιναν».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πτήση κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο «Σαρλ Ντε Γκωλ» του Παρισιού το ίδιο πρωί, ώστε να «ξεφορτώσει» την «ενοχλητική επιβάτιδα».

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν μία σκηνή χάους με τουλάχιστον δύο Γάλλους αστυνομικούς να εμφανίζονται και να συλλαμβάνουν ή να συγκρατούν μία γυναίκα, η οποία φορούσε μαύρο καπέλο και κόκκινη μπλούζα, ενώ η αεροπορική εταιρεία Jet2 δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για το συμβάν.