Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στον Καναδά, παρακολούθησε την παρέλαση συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, μαζί με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό.

Μητσοτακης- Τριντο

Μάλιστα, ο Τριντό ανήρτησε ένα βίντεο από την παρέλαση στον Καναδά στο Instagram και έγραψε «Ζήτω η Ελλάς!».

«Όταν πρόκειται για την παρέλαση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, δεν θα την έχανα με τίποτα – και αυτή τη φορά, έφερα έναν ξεχωριστό καλεσμένο για να γιορτάσει μαζί μας» πρόσθεσε για την συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του.

Μητσοτάκης: Κάνουμε πράξη το όραμα δεκαετιών, Ελλήνων ομογενών, να μπορούν να ψηφίσουν επιστολικά από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους

«Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να εκπροσωπώ σήμερα την πατρίδα μας, εδώ στο Μόντρεαλ, σε αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή παρέλαση επ’ ευκαιρία της επετείου της Εθνικής Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου.

Εδώ στον Καναδά πράγματι η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει πολύ δυνατά και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου αντηχεί ζωντανό και επίκαιρο σε όλη την οικουμένη και εδώ στον Καναδά. Ο αγώνας μας για εθνική ανεξαρτησία σε δύσκολες στιγμές είναι πάντα ιστορικά επίκαιρος.