Τίτλοι τέλους μπήκαν στον γάμο του 51χρονου Καναδού πρωθυπουργού Τζαστίν Τριντό με την επί 18 χρόνια σύζυγό του, την 48χρονη Σοφί Γκρεγκουάρ. Με μία λιτή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, το ζευγάρι γνωστοποίησε την απόφασή του.

Ο Τριντό έχει αποκτήσει από τον γάμο του τρία παιδιά, τον 15χρονο Χαβιέ, την 14χρονη Έλα Γκρέις και τον 9χρονο Αντριέν.

To ζευγάρι έδωσε όρκους αιώνιας πίστης, τον Μάιο του 2005, στο Μόντρεαλ. Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, όμως, οι δύο αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετική πορεία.

Στην ανακοίνωση του Τριντό στο Instagram αναφέρονται τα εξής για την αποφαση να πάρει διαζύγιο: «Καλησπέρα σε όλους, η Σόφι κι εγώ θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι ύστερα από δύσκολες συζητήσεις, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε διαφορετική πορεία».

«Θα παραμείνουμε όμως οικογένεια, με βαθιά αγάπη και εκτίμηση ο ένας για τον άλλον, κάτι που έχουμε χτίσει και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε» επισημαίνεται ακόμη.

«Για το καλό των παιδών μας, παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Σας ευχαριστούμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όσον αφορά το πώς γνωρίστηκαν ο Καναδός πρωθυπουργός με την πρώην – πλέον – σύζυγό του, η καναδική Globe and Mail, σε άρθρο που είχε γράψει ανέφερε πως η Σοφί γνώρισε την οικογένεια, καθότι ήταν συμμαθήτρια του μικρότερου αδελφού του Τζαστίν, Μισέλ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε χιονοστιβάδα κατά τη διάρκεια εκδρομής για σκι στη Βρετανική Κολομβία το 1998.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν καλύτερα σε έναν φιλανθρωπικό χορό του Μόντρεαλ Grand Prix το 2003 και παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα.

Τον Μάιο, ο πρωθυπουργός του Καναδά είχε δημοσιεύσει για την επέτειό του φωτογραφία με τον ίδιο και τη Σοφί να κρατιούνται χέρι-χέρι: «Κάθε μίλι αυτού του ταξιδιού είναι μια περιπέτεια. Σ’ αγαπώ, Σοφί, χρόνια πολλά!» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Ένα χρόνο νωρίτερα, τον ίδιο μήνα του 2022, ανάρτηση για την επέτειο του γάμου τους, είχε κάνει η Σοφί γράφοντας ότι μαζί με τον Τζαστίν έχουν περάσει «ηλιόλουστες ημέρες, καταιγίδες και όλα τα ενδιάμεσα».

Σημειώνεται ότι και ο αείμνηστος πατέρας του Τριντό, Πιερ Ελιοτ, είχε χωρίσει τη μητέρα του, Μάργκαρετ, το 1984.

Η ανακοίνωση του χωρισμού έγινε ενώ το κόμμα του Τριντό βλέπε το κόμμα του να ακολουθεί καθοδική πορείαα στις δημοσκοπήσεις και με τους Συντηρητικούς αντιπάλους του να τον εγκαλούν για σειρά οικονομικών ζητημάτων που ταλανίζουν τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: