Η χθεσινοβραδινή τελετή έναρξης του 12ου Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα ήταν αντάξια του μεγαλύτερου χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου της Ελλάδας. Παρά το τσουχτερό κρύο, μικροί και μεγάλοι έφθασαν στο χριστουγεννιάτικο χωριό των Τρικάλων για να υποδεχθούν την εορταστική περίοδο.

Οι επισκέπτες είδαν τον νυχτερινό ουρανό να φωτίζεται από βεγγαλικά. Η φετινή διοργάνωση έχει σαν βασικό θέμα ένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία όλων των εποχών, τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ. Ο Μικρός Πρίγκιπας βρέθηκε στη σκηνή της τελετής έναρξης μαζί με τους άλλους πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων, δηλαδή τον Άγιο Βασίλη, τα Ξωτικά, τον Πιλότο (έτερο πρωταγωνιστή του μυθιστορήματος) και άλλους πολλούς.

Highlight κεφιού της βραδιάς ήταν η συναυλία της Ζόζεφιν. Η αγαπημένη τραγουδίστρια της νεολαίας διασκέδασε τους χιλιάδες θεατές που παραβρέθηκαν στην τελετή έναρξης. Η συναυλία της Ζόζεφιν ήταν το πρώτο από τα πάρα πολλά happenings που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φέτος οι επισκέπτες του Μύλου.

O Μύλος των Ξωτικών θα είναι στη θέση του έως τις 7 Ιανουαρίου με ωράριο λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και δωρεάν είσοδο.

Τα παιχνίδια και τα σπιτάκια αφιερωμένα στον Μικρό Πρίγκιπα συμπληρώνονται από ένα πολύχρωμο σκηνικό στο οποίο περιλαμβάνονται το εργοστάσιο σοκολάτας, το πηγάδι των ευχών και το εργαστήρι ξυλογλυπτικής του Άγιου Βασίλη ενώ στις εγκαταστάσεις λειτουργεί ακόμα παγοδρόμιο, παιχνίδια fun park όπως και χριστουγεννιάτικη αγορά και πάγκοι με λιχουδιές. Καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης θα υπάρχει πλήθος εκδηλώσεων, παραστάσεων, happenings ενώ δεν θα λείπουν οι εκπλήξεις.