Διανύουμε τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου και παρότι δεν έχουμε πολλές αργίες μπροστά μας μέχρι τον Δεκέμβριο, παρά μόνο την 28η Οκτωβρίου, υπάρχουν μερικοί κορυφαίοι προορισμοί, φθινοπωρινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα, ιδανικοί για ένα τριήμερο..

Είναι άλλωστε, η ιδανική περίοδος για μια μίνι απόδραση και ένα χαλαρωτικό τριήμερο κοντά στην Αθήνα, για μια ανάσα για όσους ίσως έφυγαν νωρίς για διακοπές το καλοκαίρι και δεν μπορούν ακόμα να μπουν στην καθημερινότητά τους. Για εκείνους που λατρεύουν να αξιοποιούν την κάθε ευκαιρία τους με ένα σύντομο ταξίδι. Για εκείνους που μπορεί να μην ήθελαν να φύγουν το καλοκαίρι και επιλέγουν το φθινόπωρο για εξορμήσεις.

Και το καλύτερο; Αυτοί οι προορισμοί για ένα διασκεδαστικό τριήμερο κοντά στην Αθήνα, ενδείκνυνται και για την οικογένεια και για τα ζευγάρια και για παρέες!

Φθινοπωρινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα – Αράχωβα

Δεν γινόταν να υπάρξει λίστα χωρίς αυτόν τον προορισμό! Ορεινή κωμόπολη, χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού. Αποτελεί επίσης, δημοφιλές χειμερινό θέρετρο, και ιδανικό προορισμό για ένα τριήμερο κοντά στην Αθήνα, χάρη στην ύπαρξη χιονοδρομικού κέντρου και τη μικρή της απόσταση από την Αθήνα. Μόλις στα 153 χιλιόμετρα! Πρόκειται για περιοχή με πανάρχαια ιστορία, με διάσπαρτα ίχνη από το παρελθόν.

Φθινοπωρινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα- Ορεινή Κορινθία

Λόγω της ομορφιάς του φυσικού περιβάλλοντος και της κοντινής απόστασης από την ελληνική πρωτεύουσα αποτελεί τουριστικό προορισμό. Μόλις 140 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, απολαμβάνει κανείς τα έλατα και τις μαγευτικές διαδρομές. Και αυτό που συναρπάζει είναι το δίκτυο των χωματόδρομων που προσφέρεται για δεκάδες περιηγήσεις στο οροπέδιο της Ζήρειας.

Ναύπλιο

Μόλις 150 χιλιόμετρα οδικώς από την ελληνική πρωτεύουσα για τη «Νάπολη της Ανατολής», όπως ονόμασαν το Ναύπλιο οι Ενετοί είναι ιδανικός προορισμός για ένα τριήμερο κοντά στην Αθήνα.! Πρόκειται για μια πόλη με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες, ερωτικές και ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας. Τα στενά δρομάκια του περιστοιχίζονται από κομψά βενετσιάνικα σπίτια και χαριτωμένα νεοκλασικά αρχοντικά, ενώ ο περίπατος στο λιμάνι διαθέτει φιλόξενα εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στην τοποθεσία της σημερινής πόλης ίδρυσε ο Ναύπλιος τη Ναυπλία, η οποία οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια. Το Ναύπλιο είναι γνωστό, μεταξύ άλλων, για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι και το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη.

Τριήμερο κοντά στην Αθήνα φθινόπωρο φθινοπωρινοί προορισμοί

Λουτράκι

Κλασικό, αγαπημένο, χιλιοπερπατημένο! Απέχει 84 χιλιόμετρα από την Αθήνα και ίσως αποτελεί τον ιδανικότερο προορισμό για ένα τριήμερο κοντά στην Αθήνα. Στην αρχαιότητα η περιοχή ήταν γνωστή σαν Περαία γη και στη θέση του Λουτρακίου ήταν η αρχαία κώμη Θέρμες ή Θέρμαι, γνωστή από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της. Θεωρούνταν αγαπημένη πόλη των θεών και προστάτιδά της ήταν η Θερμία Αρτέμιδα. Για αυτό δεν γίνεται κανείς να πάει στο Λουτράκι και να μην πάει να κάνει μπάνιο με ιαματικό νερό.

Εύβοια

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου φέτος το καλοκαίρι επλήγησε από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ιδανικό μέρος με πολλές επιλογές για ένα τριήμερο κοντά στην Αθήνα. Για αυτό όποιο μέρος κι αν επιλέξετε να πάτε, μόνο καλό θα κάνει, στηρίζοντας τον εγχώριο, γενικά, και τοπικό, ειδικά, τουρισμό.

Τριήμερο κοντά στην Αθήνα φθινόπωρο φθινοπωρινοί προορισμοί

Ένας υπέροχος συνδυασμός βουνού και θάλασσας συνθέτουν ένα δελεαστικό σκηνικό που αξίζει να απολαύσει κανείς. Άλλωστε η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα της Εύβοιας και ιδανική για μια σύντομη απόδραση με θέα το «γαλάζιο» ενώ στην παραλία της θα βρεις μεγάλη γκάμα επιλογών για φαγητό, καφέ και ποτό.

Καλάβρυτα

Μικρή, ορεινή κωμόπολη στην Αχαΐα. Θα σκεφτείτε είναι τα Καλάβρυτα τόσο κοντά για να είναι σε λίστα με προορισμούς για τριήμερο κοντά στην Αθήνα; Και όμως τα Καλάβρυτα απέχουν κάτι παραπάνω από 2 ώρες από την Αθήνα!

Το όνομα «Καλάβρυτα» σύμφωνα με τους ειδικούς σημαίνει «καλές βρύσες» και σήμερα αποτελούν πόλο έλξης τουριστών κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο καθώς διαθέτουν μία από τις καλύτερες υποδομές χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα λόγω κυρίως του χιονοδρομικού κέντρου.

Αξιόλογοι προορισμοί στην περιοχή των Καλαβρύτων και σε κοντινές τοποθεσίες αποτελούν τα δύο ιστορικά μοναστήρια, της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο της πόλης, όπως επίσης, το Σπήλαιο των Λιμνών κοντά στο χωριό Καστριά.

Τριήμερο κοντά στην Αθήνα φθινόπωρο φθινοπωρινοί προορισμοί

Μονεμβασιά

Η αλήθεια είναι πως τα Ιωάννινα φημίζονται για την αίσθηση ότι είναι κάποιος στο εξωτερικό αλλά η μικρή ιστορική πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου μπορεί να θυμίσει πολύ εύκολα πόλη του εξωτερικού που έχει κάστρα. Άλλωστε, είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο, επί του ομώνυμου «Βράχου της Μονεμβασίας». Για αυτό και μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς θα μπορεί να βρει κανείς μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στη χώρα μας, με αρχοντικά, κρήνες, χαμάμ και στριφογυριστά καλντερίμια τα οποία συντηρούν ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού.

Πήλιο

Πήλιο, η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων. Πρόκειται για ένα ελληνικό μέρος που συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες, τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες. Πανέμορφο βουνό και καθαρός αέρας συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για να περάσει κανείς αρκετό χρόνο στη φύση. Εξάλλου, το Πήλιο παραμένει πανέμορφο όλους τους μήνες και ενδείκνυται για κάθε είδους δραστηριότητα, καθώς και για εναλλακτικό τουρισμό ή και αγροτουρισμό. Μπορεί να μην είναι τόσο κοντά στην Αθήνα, όμως αποτελεί και πάλι έναν ιδανικό προορισμό για φθινοπωρινές εξορμήσεις.

Τριήμερο κοντά στην Αθήνα φθινόπωρο φθινοπωρινοί προορισμοί Τριήμερο κοντά στην Αθήνα φθινόπωρο φθινοπωρινοί προορισμοί