Πάνω από 510.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη κατά την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια, η οποία έκαιγε επί πολλές ημέρες. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών πολύτιμα δάση παραδόθηκαν στις φλόγες.

Εύβοια: Νέες εικόνες από δορυφόρο

Ο ευρωπαϊκός περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε σε εικόνες τις καμένες εκτάσεις στη Βόρεια Εύβοια τόσο το μεσημέρι της Κυριακής και όσο και της Τετάρτης. Η εικόνα από το πέρασμα της φωτιάς είναι αποκαρδιωτική.

Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, οι καμένες εκτάσεις την Κυριακή 08/08 ήταν περίπου 460.000 στρέμματα ενώ την Τετάρτη 11/08 510.000 στρέμματα. Οι εκτάσεις που κάηκαν μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες ανέρχονται σε 50.000 στρέμματα.

εικόνες από δορυφόρο φωτιά Εύβοια

Η εικόνες από το δορυφόρο για τα καμένα στην Εύβοια είναι διαφορετική το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη φωτογραφία σημειώνονται και οι περιοχές που κάηκαν στο διάστημα των τελευταίων 3 ημερών.

εικόνες από δορυφόρο φωτιά Εύβοια
Την τεράστια καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Εύβοια καταγράφει και δορυφορική απεικόνιση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service- Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καμένη έκταση στη βόρεια Εύβοια προσδιορίζεται στα 507.950 στρέμματα σύμφωνα με το σύστημα δορυφορικών καταγραφών EFFIS, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 700.000.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία πυρκαγιά.