Πέραν πάσης αμφιβολίας τρία από τα μεγαλύτερα project εξυγίανσης στην εγχώρια επιχειρηματική και τραπεζική σκηνή φέρουν την υπογραφή της Goldman Sachs και του Χ. Ηλιάδη, ο οποίος με την εμπιστοσύνη του Μεγάρου Μαξίμου συντόνισε και συντονίζει με μεγάλη επιτυχία δυο αυξήσεις κεφαλαίου – μαμούθ καθώς και την ιδιωτικοποίηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ!

Η επιτυχία του Χ. Ηλιάδη ασφαλώς και έχει ενοχλήσει, καθώς η διεθνής τραπεζική πιάτσα τον χαρακτηρίζει ως προνομιακό συνομιλητή της κυβέρνησης που παίρνει όλες τις δουλειές!

Η γκρίνια σε μεγάλο βαθμό απορρέει εσχάτως από την Citi ,έναν παγκόσμιο παίκτη με τεράστια προϊστορία στην εγχώρια πραγματικότητα, αλλά και από την JP Morgan.

Ωστόσο στην αύξηση της Alpha bank συμμετέχουν και η JP Morgan και η Citi συντονίζοντας από κοινού την διαδικασία που βαίνει προς μεγάλη επιτυχία.

Οι γκρίνιες πάντως για τον Χ. Ηλιάδη είναι διάχυτες και όπως αντιλαμβάνομαι από τις …διαρροές και τη σχετική αρθρογραφία, τα συστήματα που τον εναντιώνονται πλέον στη χώρα είναι πολλά και διάφορα!

Για την ιστορία πάντως, ο αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Πόλσον όπως μόνο το Radar.gr αποκάλυψε από την αρχή, θα συμμετάσχει κανονικά στην αύξηση της Alpha.

Μπορεί να πιέζει για την τιμή της μετοχής ούτως ώστε να καθορισθεί γύρω στο 0,80, όμως πέραν αυτού δεν θα απεμπολήσει πολύτιμα δικαιώματα του και φυσικά κέρδη που θα προκύψουν!

Η προνομιακή αντιμετώπιση που είχε στην υπόθεση της Τρ. Πειραιώς οφείλεται στο γεγονός ότι τον περασμένο Δεκέμβριο όταν έγιναν οι σχετικές συζητήσεις με την Goldman Sachs σχετικά με τη συμμετοχή του στην αύξηση  τα δεδομένα ήταν ασαφή, το κλίμα ομιχλώδες και τα κεφαλαία δεν είχαν ακόμη εξασφαλιστεί.

Στην υπόθεση της Alpha τα δεδομένα είναι διαφορετικά λόγω και της επιτυχίας της Τρ. Πειραιώς που προηγήθηκε.

Τέλος σε τεράστια επιτυχία οδηγείται η υπόθεση της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ όπου και τα 9 υποψήφια funds συμμετέχουν στη διαδικασία εμπιστευτικής πληροφόρησης και θα υποβάλουν οικονομικές προσφορές για τις οποίες υπάρχει η προσδοκία ότι το τίμημα θα είναι εντυπωσιακό!

Η κερδοσκοπία με στόχο την τιμή αύξησης της Alpha!