Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας στον άνδρα από την Συρία που συνελήφθη χθες από δυνάμεις της ΟΠΚΕ όταν εισήλθε φωνάζοντας και έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοφορία, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας.

Το χρονικό της σύλληψης

Στην προσαγωγή του Σύρου που κινείτο ύποπτα μέσα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα, προχώρησαν λίγο μετά τις 19.00, το απόγευμα της Πέμπτης, στελέχη της ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν όταν ο νεωκόρος της εκκλησίας είδε τον άνδρα να μπαίνει στην εκκλησία και να επιδεικνύει περίεργη συμπεριφορά. Τότε ενημέρωσε σχετικά μία ομάδα της ΟΠΚΕ που βρισκόταν στην περιοχή και τους ζήτησε να τον ελέγξουν.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο, ο άνδρας αντιστάθηκε και άρχισε να φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ» με τους άνδρες της ΟΠΚΕ να καταφέρνουν τελικά να τον ακινητοποιήσουν. Στην κατοχή του είχε ένα σακίδιο εντός του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι καθώς και ένα κοράνι.

Ποιος είναι ο 24χρονος Σύρος

Ο 24χρονος Σύρος είχε ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια θέματα. Ειδικότερα φέρεται κατά το παρελθόν να εισήλθε στην εκκλησία και να άρχισε να διαβάζει το κοράνι με αποτέλεσμα σε βάρος του να σχηματιστεί δικογραφία.

Παράλληλα ο άνδρας έχει περάσει κατά το παρελθόν και από ψυχιατρική εξέταση χωρίς ωστόσο να κριθεί αναγκαία η κράτησή του.

Ο άνδρας προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ανέβηκε στο ψαλτήρι και άρχισε να φωνάζει Allahu Akbar»: Η μαρτυρία του νεωκόρου.

Έφυγε ο κόσμος και του λέω “βγες έξω γιατί πρέπει να κλείσει ο ναός”. Τότε αυτός ανέβηκε στο ψαλτήρι, πήρε τα βιβλία, γονάτισε και διάβασε το Κοράνι και άρχισε να φωνάζει “Allahu Akbar” και αναγκάστηκα να πάρω το 100 τηλέφωνο» είπε ο νεωκόρος στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο νεωκόρος το μαχαίρι ο Σύρος το είχε στο σακβουαγιάζ που είχε μαζί του.

«Πρώτη φορά τον βλέπω. Ήταν δύο μήνες στην Ελλάδα. Δεν ήταν επιθετικός, ήταν νευρικός» πρόσθεσε ο νεωκόρος του ναού ενώ ερωτηθείς για το τι έλεγε ο Σύρος στους αστυνομικούς που τον προσήγαγαν είπε ότι «δεν μιλούσε, έλεγε μόνο “Allahu Akbar”»

Διαβάστε ακόμη: