Επιστρέφουν οι ισχυρές τραπεζικές πιέσεις σε χρηματιστήριο Αθηνών και ευρωπαϊκές αγορές, υπό τον φόβο κατάρρευσης της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse και εν μέσω πληροφοριών ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει τελικά αύριο 16/3 σε μεγάλη αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 3,6% στις 1.034,95 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 66,05 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί άνω του 7%. H μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί άνω του 6%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει απώλειες 5%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DΑΧ υποχωρεί 2,6%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει απώλειες 3,2%. Τα futures των δεικτών του Dow Jones στη Wall Street καταγράφουν «βουτιά» 500 μονάδων.

Η μετοχή της Credit Suisse καταρρέει και σήμερα κατά 20%, καθώς οι Σαουδάραβες μεγαλομέτοχοι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να προσφέρουν περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Την ίδια ώρα, μεγάλες τράπεζες της Ιταλίας και της Γαλλίας προχώρησαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης.

Δεν στηρίζουν την Credit Suisse οι Σαουδάραβες

Η Saudi National Bank, ο μεγαλύτερος επενδυτής της Credit Suisse, δήλωσε ότι δεν μπορεί να παράσχει περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην ελβετική τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

“Δεν μπορούμε γιατί θα ξεπερνούσαμε το 10%. Είναι ένα ρυθμιστικό ζήτημα”, δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters ο πρόεδρος της Saudi National Bank Ammar Al Khudairy.

Διαβάστε περισσότερα