Ο S&P 500 υποχώρησε την Τρίτη, καθώς δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη δυναμική που παρατηρήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να σημειώνει νέα υψηλά αυτή την εβδομάδα και ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell να έχει προγραμματίσει να δώσει μια σημαντική ομιλία αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,3% στις 4.387,55 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite διατήρησε κέρδη 0,06% στις 13.505,87 μονάδες. Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones υστερούσε σημειώνοντας πτώση 174,86 μονάδων ή 0,5% στις 34.288,83.

Αρκετές περιφερειακές και μεγαλύτερες τράπεζες υποχώρησαν μετά τη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της S&P Global και την αναθεώρηση της προοπτικής της για πολλές τράπεζες των ΗΠΑ τη Δευτέρα, επικαλούμενη «δύσκολες» συνθήκες λειτουργίας.

Ο χρηματοοικονομικός τομέας έκλεισε την Τρίτη με πτώση 0,9%, καθιστώντας τον τον κλάδο με τις χειρότερες επιδόσεις του S&P 500. Οι μετοχές των KeyCorp και Comerica σημείωσαν πτώση 4,1% έκαστη. Η JPMorgan Chase υποχώρησε επίσης 2,1%.

Dick’s Sporting Goods και Macy’s υποχώρησαν κατά 24% και 14% αντίστοιχα, λόγω των προσεκτικών προβλέψεων για ολόκληρο το έτος, οδηγώντας επίσης το SPDR S&P Retail ETF χαμηλότερα.

Από την άλλη πλευρά, τα μεγάλα ονόματα που σχετίζονται με την τεχνολογία Netflix και Alphabet ανέβηκαν.

Το ενδιαφέρον στην Wall Street έχει εστιαστεί στην αγορά ομολόγων αφού η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007 τη Δευτέρα. Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε ελαφρά την Τρίτη στο 4,33%.

Διαβάστε ακόμη: