«Γολγοθάς» οι εξετάσεις για πολλούς μαθητές της χώρας, καθώς τις τελευταίες δύο ημέρες έγιναν περισσότερα από 165 εκατ. χτυπήματα στην πλατφόρμα που είναι η Τράπεζα Θεμάτων.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα και την Τρίτη η Τράπεζα Θεμάτων δέχτηκε ένα τεράστιο κύμα κυβερνοεπιθέσεων από 114 χώρες, με το σύστημα να μπλοκάρει και τα θέματα να δοθούν σε πολλά σχολεία της χώρας με καθυστέρηση 3-4 ωρών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο δημοσιογράφος Τεχνολογίας Νίκος Βασιλάκος, το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να είχε δράσει νωρίτερα αποκλείοντας τις 114 χώρες από το σύστημα, ενώ ανέφερε πως η υπόθεση ξεκίνησε από το dark web και την αγορά συμβολαίου επίθεσης, με τον αγοραστή να φαίνεται πως είναι από την Ελλάδα.

Τράπεζα Θεμάτων: Η «πιο σημαντική ιστορικά» επίθεση που έχει δεχτεί δημόσιος οργανισμός

«Ήταν η πιο σημαντική ιστορικά επίθεση που έχει δεχτεί δημόσιος οργανισμός», είπε στο MEGA o γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, τονίζοντας πως τα χτυπήματα στο σύστημα έγιναν σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, ενώ γνώριζαν ότι ήταν σημαντικά για την εξέλιξη των εξετάσεων.

«Αυτή η κακοήθεια είχε σκοπό να δημιουργήσει μία αναταραχή, αστάθεια και μία αποσταθεροποίηση, που δεν επετεύχθη», είπε.

«Είναι ανήθικο ότι χρησιμοποιήθηκαν οι μαθητές σε μία κρίσιμη στιγμή της ζωής τους ενόψει των Πανελληνίων Εξετάσεων για να προκληθεί αναταραχή. Προσπαθήσαμε με μεθοδικότητα και σύνεση να αποτρέψουμε τον κίνδυνο. Ο στόχος μας ήταν να ολοκληρώσουν οι μαθητές τις εξετάσεις και τα καταφέραμε».

Ο κος Κόπτσης διαβεβαίωσε πως οι Πανελλήνιες Εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά, χωρίς προβλήματα, τονίζοντας ότι το σύστημα είναι διαφορετικό από εκείνο των εξετάσεων Λυκείου, καθώς η πλατφόρμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη: