Πέραν πάσης αμφιβολίας η υπόθεση της Τρ. Αττικής χρειάζεται μια λύση σοκ, όπως ακριβώς συνέβη και με την τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να επουλωθούν οι ανοιχτές πληγές, να κλείσουν τα πάσης μορφής ανοίγματα και ζημιές, αλλά και να εξευρεθούν αξιόπιστοι επενδυτές που θα της αλλάξουν την εικόνα και θα δρομολογήσουν τη νέα εποχή!

Η ουσία είναι αυτή: η Τρ. Αττικής οφείλει να γυρίσει σελίδα και να αφήσει πίσω της τα βαρίδια που την κρατάνε και τους νταραβεριτζήδες που διαχρονικά την απομυζούν!

Τέλος εποχής για τους μηχανικούς, για τους συνδικαλιστές – τεχνοκράτες – τραπεζίτες που ανέδειξαν αυτό το νέο ιδιότυπο θεσμό που μόνο στη χώρα μας μπορεί να ανθίσει.

Τέρμα στα μπουνίδια των επικεφαλής στελεχών, να πλακώνονται στο ξύλο μέσα στην τράπεζα, μπροστά σε όλους και στο τέλος να μένει ως πικρή γεύση ένας δημόσιος αυτοεξευτελισμός!

Κόκκινη γραμμή στην εξάρτηση της τράπεζας από το ΤΣΜΕΔΕ, από το ΤΕΕ και τον κάθε νταραβεριτζή επικεφαλής του, αλλά και από το κομματικό κράτος που χρησιμοποίησε την τράπεζα ως παραμάγαζο για τη χρηματοδότηση ημέτερων επιχειρηματιών!

Οριστικό τέλος στις μαϊμού αυξήσεις κεφαλαίου, αλά Πειραιώς όπου η συμμετοχή των επιχειρηματιών στην ΑΜΚ πριμοδοτείτο με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις ή νέες δανειοδοτήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Αλλά και στα funds, όπως η «Θεά Αρτεμις» που λειτούργησε αποκλειστικά προς ίδιον όφελος, διασφαλίζοντας αμοιβές εις βάρος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της τράπεζας!

Υπό αυτό το πρίσμα η Τρ. Αττικής έφτασε πια στο σημείο μηδέν.

Την ώρα τούτη απαιτείται ταρακούνημα, εξυγίανση, αλλαγή δεδομένων, νέα πρόσωπα, νέες συμπεριφορές!

Και αυστηρή παρακολούθηση από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία φέρει άλλωστε την ευθύνη της τοποθέτησης της παρούσας διοίκησης!

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.