Η μητέρα του άτυχου αναβάτη «έφυγε» από τη ζωή, μόλις δύο ημέρες μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του γιου της. Η τραγωδία της οικογένειας Στίμαν, δεν έχει τέλος. Πριν από δύο 24ώρα, ο Βίκτορ Στίμαν είχε εμπλακεί σε ένα πολύ άσχημο συμβάν εν ώρα αγώνα, στο πλαίσιο της «μάχης» του Πορτιμάο για το πρωτάθλημα SuperSport 300.

Ο 22άχρονος Ολλανδός διακομίσθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Φάρο και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, υπέκυψε στα τραύματά του, «σκορπίζοντας» θλίψη στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο του γιου της, η μητέρα του Βίκτορ, Φλόρα Φαν Λίμπικ, υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι της και απεβίωσε. Η 59άχρονη Φλόρα ήταν η μεγαλύτερη θαυμάστρια του Βίκτορ, καθώς τον συνόδευε σε όλους τους αγώνες. Το τραγικό γεγονός ανακοίνωσε η οικογένεια Στίμαν.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου και στη 14η στροφή στην πίστα του Πορτιμάο, ο αναβάτης της MTM Kawasaki ενεπλάκη σε ατύχημα με τον Χοσέ Λουίς Πέρες Γκονζάλες της Accolade Smrz Racing.

Αμέσως, έγινε αντιληπτό ότι η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Εκεί παρέμεινε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο, δεν κατέστη εφικτό να παραμείνει στη ζωή.

Ο Βίκτορ Στίμαν ήταν ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος οδηγός, ενώ, πέρυσι κατέλαβε τη 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Διαβάστε ακόμη: