Στο πένθος βυθίστηκε η Αλγερία, το ποδόσφαιρό της και η οικογένεια της Ελ Μπαγιάντ, καθώς το βράδυ της Τετάρτης (20/12), το λεωφορείο της ομάδας, που ταξίδευε για εκτός έδρας αναμέτρηση ανατράπηκε, με αποτέλεσμα ο 27χρονος τερματοφύλακας Ζακάρια Μπουζιάνι και ο βοηθός προπονητή Καλίντ Μουφτά να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στα συντρίμμια του οχήματος.

Το δυστύχημα γέμισε με θλίψη τη χώρα της Βορείου Αφρικής, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της οποίας αποφάσισε να αναστείλει όλες τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες που ήταν προγραμματισμένες για το τέλος αυτής της εβδομάδας σε ολόκληρη τη χώρα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα ανατράπηκε στην πόλη Sougueur στη βορειοδυτική Αλγερία στο δρόμο για το Τιζί Ουζού για να παίξει με την Ζενές Σπορτίβ ντε Καμπιλί σε έναν αγώνα πρωταθλήματος την Παρασκευή. Ο σύλλογος ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι άλλοι παίκτες της οι οποίοι τραυματίστηκαν παραμένουν σε σταθερή κατάσταση.

Εκτός από τον τερματοφύλακα και τον βοηθό προπονητή, στο δυστύχημα τη ζωή του έχασε και ο οδηγός του λεωφορείου.

Ο Πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, με μήνυμα του στο Χ, έστειλε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της Ελ Μπαγιάντ.

«Με βαθιά θλίψη και θλίψη έμαθα τα νέα της τραγωδίας που συγκλόνισε το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες της Ελ Μπαγιάντ.

Σε αυτή την οδυνηρή δοκιμασία, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και τα βαθιά μου αισθήματα συμπόνιας στις οικογένειες των θυμάτων, εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Εκφράζω επίσης τα συλλυπητήριά μου σε όλους τους υποστηρικτές της ομάδας. Στο Θεό ανήκουμε και σε Αυτόν επιστρέφουμε», έγραψε ο Τεμπούν.

Από την πλευρά της η προσεχής αντίπαλος της Ελ Μπαγιάντ, ανακοίνωσε πως αποφάσισε να διαθέσει λεωφορείο στην ομάδα, εκτός από οικονομική βοήθεια στις οικογένειες των δύο θανόντων.

Ο 27χρονος τερματοφύλακας Ζακάρια Μπουζιάνι και ο βοηθός προπονητή Καλίντ Μουφτά κηδεύτηκαν χθες στις γενέτειρές τους πόλεις, ενώ οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να ξεκινήσουν έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Η Ελ Μπαγιάντ στέκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Αλγερίας, 12 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Μουλουντιά Κλαμπ ντ’Αλζέ.

Διαβάστε ακόμη: