Τελειωμένη υπόθεση χαρακτηρίζεται από καλά ενημερωμένους κύκλους, η διαδικασία επιλογής από το ΤΧΣ του «παίκτη» που θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου και την επιχείρηση εξυγίανσης – ιδιωτικοποίησης της Τρ. Αττικής!

Όπως αποκάλυψε χθες το Radar.gr και οι δύο υποψήφιοι επενδυτές υπέβαλαν τις αντιπροτάσεις τους στο σχέδιο που τους κατέθεσε το ΤΧΣ!

Τρ. Αττικής: Όποιος βάλει 60 εκατ. πήρε τη δουλειά!

Εξέλιξη που θεωρήθηκε σημαντική καθώς πρόκειται για διαδικασία «δεσμευτικών» προσφορών, στην οποίος οι υποψήφιοι διά της υποβληθείσας πρότασης εντάχθηκαν!

Ωστόσο, άριστα ενημερωμένοι κύκλοι δηλώνουν κατηγορηματικά στο Radar.gr ότι η προσφορά των Bain – JC Flowers χαρακτηρίζεται ως …αστεία και μόνο δεσμευτική δεν μπορεί να θεωρηθεί!

Αντιθέτως μάλιστα θέτει όρους και προϋποθέσεις εκ νέου!

Υπό αυτή την έννοια, αυτοδικαίως έχει τεθεί εκτός διαδικασίας, με το σχήμα ΤΜΕΔΕ – Ellington να «παίζει μόνο του»!

Οι ίδιοι οικονομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι την ώρα τούτη βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση, ένα παζάρι μεταξύ ΤΧΣ και Ellington προκειμένου το αμερικανικό fund να ανεβάσει το προσφερόμενο ποσόν συμμετοχής στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου!

Και για να ξέρετε, τα κεφάλαια που εισφέρουν από κοινού ΤΜΕΔΕ – Ellington υπερβαίνουν τα 60 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας με το παραπάνω τις προϋποθέσεις που έθεσε η DGcomp για να μην χαρακτηρίσει την αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ ως «κρατική ενίσχυση»!

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι το Ellington δεν πρόκειται να ανεβάσει άλλο, την ήδη υψηλή για τα δεδομένα της Τρ. Αττικής, πρόταση του.

Και η περαιτέρω πίεση από το ΤΧΣ δημιουργεί κινδύνους να χαλάσει η δουλειά, σε μία χρονική στιγμή που η προσφορά της Bain αποδείχτηκε κατώτερη των προσδοκιών (προσβλητική την χαρακτηρίζουν τραπεζικοί και κυβερνητικοί κύκλοι)!

Υπό αυτό το πρίσμα, έγκυρες πηγές διαβεβαιώνουν ότι το απόγευμα το ΤΧΣ θα ανακοινώσει ως προτιμητέο επενδυτή την Ellington!