Μετά από διεργασίες και μεθοδεύσεις έφτασε η ώρα των τελικών αποφάσεων για την Τρ. Αττικής!

Τα δύο υποψήφια σχήματα και ειδικότερα Bain – JC Flowers και ΤΜΕΔΕ – Ellington, υπέβαλαν χθες το απόγευμα τις δεσμευτικές τους προσφορές, επί της ουσίας τη θέση που διατυπώνουν επί τη βάσει της πρότασης και των προϋποθέσεων που είχε θέσει γραπτώς την προηγούμενη ημέρα το ΤΧΣ!

Το γεγονός της υποβολής δεσμευτικών προσφορών και από τα δύο υποψήφια σχήματα δημιουργεί αδιαμφισβήτητα μια συγκρατημένη αισιοδοξία, μολονότι ο …διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες!

Από τις συζητήσεις που μέχρι σήμερα έχουν λάβει χώρα, το συμπέρασμα που προκύπτει έχει ως ακολούθως:

Η συζήτηση που γίνεται την ώρα τούτη αφορά πρώτον, τη συμμετοχή του ιδιώτη – επενδυτή και στην πρώτη αύξηση κεφαλαίου ύψους 240 εκατ. ευρώ που θα πραγματοποιηθεί άμεσα, αλλά και στην δεύτερη που προσδιορίζεται περί τον Μάρτιο 2022, όταν και θα έχει ξεκαθαριστεί πλήρως το σκηνικό όσον αφορά τρύπες και ανοίγματα.

Δεύτερον, το δικαίωμα να αποκτήσει warrants που μετά και τη δεύτερη αύξηση θα του δώσουν τη δυνατότητα ασκώντας τα να αποκτήσει πλήρως τον μετοχικό έλεγχο της Τρ. Αττικής.

Εκείνο που μέχρι στιγμής έχει καταστεί αντιληπτό είναι πως ΤΧΣ και ΤτΕ, θέλουν οι επενδυτές να δεσμευτούν ότι άμεσα θα καταβάλουν μετρητά στην αύξηση, ούτως ώστε να μην καλυφθεί εξολοκλήρου από το ΤΧΣ και τα Ταμεία και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να χαρακτηρισθεί «κρατική ενίσχυση» και να καταπέσει από την DGcomp!

Οι πληροφορίες λένε πως το παιχνίδι και η τελική έκβαση θα παιχτούν στο ύψος του ποσού που ο κάθε ένας εκ των δύο υποψηφίων θα δεχτεί άμεσα να καταβάλει.

Και οι πληροφορίες λένε πως το ΤΧΣ έχει θέσει όριο ως προς τη δική του συμμετοχή και του ΕΦΚΑ τα 180 εκατ. ευρώ! Οπότε όποιος εκ των δύο υποψηφίων σχημάτων βάλει τα 60 εκατ. ευρώ για να συμπληρωθεί η αύξηση, πήρε τη δουλειά!