«Παιχνίδι» ανάμεσα σε  δύο, του fund Ellington μαζί με το ΤΜΕΔΕ και της Bain-JC Flowers, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην τράπεζα Attica Bank.

Την Παρασκευή το απόγευμα –καθώς δόθηκε νέα μικρή παράταση- το ΔΣ της Attica Bank, «αφού εξετάσει συνολικά τις εναλλακτικές δυνατότητες για την άντληση νέων κεφαλαίων, θα αποφασίσει τους βέλτιστους για την Τράπεζα όρους της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου». Αύξηση ως 240 εκατ ευρώ, αν  πράγματι καλύπτεται έτσι το κεφαλαιακό έλλειμμα της.

Όμως χθες λίγο πριν από τη συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας ήρθαν δύο βελτιωμένες δεσμευτικές προσφορές. Του fund Ellington μαζί με το ΤΜΕΔΕ χθες το πρωί και της Bain με την JC Flowers που ακολούθησε αργά το μεσημέρι.

Και ενώ το ΔΣ ενημερώθηκε για τις νέες βελτιωμένες δεσμευτικές προσφορές, η συνεδρίαση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Στο μεταξύ οι σύμβουλοι της Attica Bank, οι Αxia Ventures και Euroxx, ξεκίνησαν –από χθες το απόγευμα- τις συναντήσεις με τους επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που έχει το 68% της τράπεζας.

Το ερώτημα είναι αν το Ταμείο θα πει το ναι, να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από κοινού με τη συμμετοχή των παλαιών μετόχων (δηλαδή του ΤΧΣ- ΤΜΕΔΕ και ΕΦΚΑ) που έχουν το 93% της τράπεζας, με την είσοδο νέων επενδυτών.

Ιδιωτικοποίηση της Attica Bank – Όλα θα εξαρτηθούν –τις επόμενες ώρες- από τις αποφάσεις του ΤΧΣ

Στην ανακοίνωση της προς το Χρηματιστήριο στις 8.24 μμ χθες, η τράπεζα σημειώνει πως: ενημερώθηκε από τους συμβούλους της για  τις δεσμευτικές προσφορές των ιδιωτών επενδυτών που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Και πως: «Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συνεχιστούν δια των συμβούλων οι συζητήσεις με τους εν λόγω ιδιώτες επενδυτές με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του που ορίστηκε για τις 05.11.2021, αφού εξετάσει συνολικά τις εναλλακτικές δυνατότητες για την άντληση νέων κεφαλαίων, να αποφασίσει τους βέλτιστους για την Τράπεζα όρους της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου».