Μια πολική αρκούδα κυνήγησε πολλούς κατοίκους γύρω από ένα μικροσκοπικό, απομονωμένο φαλαινοθηρικό χωριό της Αλάσκας, σκοτώνοντας μια μητέρα και τον ενάχρονο γιο της σε μια εξαιρετικά σπάνια επίθεση πρωτού ένα άλλο μέλος της κοινότητας πυροβολήσει και σκοτώσει την αρκούδα, σύμφωνα με τις αρχές.

το πρώτο θανατηφόρο χτύπημα σε περισσότερα από 30 χρόνια στην Αλάσκα

Το θανατηφόρο χτύπημα, το πρώτο σε περισσότερα από 30 χρόνια στην Αλάσκα, συνέβη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην μπροστινή είσοδο του σχολείου στην Ουαλία, μια απομονωμένη παράκτια κοινότητα του Βερίγγειου Στενού που βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο της ηπειρωτικής χώρας της Βόρειας Αμερικής – περίπου 50 μίλια (80 χιλιόμετρα). ) από τη Ρωσία — όπου δεν είναι απίθανη η συνύπαρξη με πολικές αρκούδες.

Οι υπάλληλοι του σχολείου έσπευσαν στο κτίριο μετά τον εντοπισμό της πολικής αρκούδας, είπε η επικεφαλής της σχολικής περιφέρειας του Στενού Μπέρινγκ, Susan Nedza στο Anchorage Daily News από το γραφείο της στο Unalakleet.

«Η αρκούδα προσπάθησε να μπει μαζί τους», είπε η Nedza, αλλά ο Διευθυντής Dawn Hendrickson «χτύπησε την πόρτα» για να την κρατήσει έξω.

«Είναι τρομακτικό. Όχι κάτι για το οποίο είσαι ποτέ προετοιμασμένος», είπε η Nedza, η οποία δεν απάντησε σε μηνύματα του Associated Press.

Οι υπεύθυνοι της σχολικής περιφέρειας τράβηξαν τις κουρτίνες στο σχολείο και κλείδωσαν το κτίριο. Τελικά πληροφορήθηκαν ότι χρειάζονταν κάποιον να «φροντίσει την αρκούδα».

Η Summer Myomick του Saint Michael και ο γιος της, Clyde Ongtowasruk, σκοτώθηκαν στην επίθεση

Η Summer Myomick του Saint Michael και ο γιος της, Clyde Ongtowasruk, σκοτώθηκαν στην επίθεση, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Alaska State Troopers.

«Είναι πολύ, πολύ λυπηρό για το Saint Michael αυτή τη στιγμή και την Ουαλία», είπε η διαχειριστής της πόλης Saint Michael. Είπε ότι η Myomick μοίρασε το χρόνο μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Η τελευταία θανατηφόρα συνάντηση με πολικές αρκούδες στην Αλάσκα ήταν το 1990

Όπως πολλά απομακρυσμένα χωριά της Αλάσκας, η κυρίως κοινότητα Inupiaq των περίπου 150 ατόμων στην Ουαλία έχει οργανώσει περιπολίες όταν οι αρκούδες αναμένονται στην πόλη, από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο περίπου, δήλωσε ο Geoff York, ανώτερος διευθυντής διατήρησης στο Polar Bear International. Η τελευταία θανατηφόρα συνάντηση με πολικές αρκούδες στην Αλάσκα ήταν το 1990.

Ο κακός καιρός και τα φώτα του διαδρόμου στον αεροδιάδρομο της Ουαλίας εμπόδισαν στρατιώτες και αξιωματούχους της άγριας ζωής να ταξιδέψουν εκεί για να ερευνήσουν την επίθεση, αλλά τα κατάφεραν.

Η έρευνα έδειξε ότι η Myomick και ο Ongtowasruk περπατούσαν μεταξύ του σχολείου και μιας κλινικής όταν η αρκούδα τους επιτέθηκε, σύμφωνα με δήλωση των κρατικών στρατιωτών.

Δεν είναι σαφές εάν η επίθεση σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, αλλά είναι συνεπής με αυτό που αναμένεται καθώς η Αρκτική συνεχίζει να θερμαίνεται, αλλάζοντας το οικοσύστημα με τρόπους που ακόμα δεν είναι πλήρως κατανοητοί.

Διαβάστε ακόμη: