Δέος προκαλεί η εμπορική επιτυχία του ισχυρότερου Toyota GR Yaris, καθώς σχεδόν σε έναν μόλις μήνα σημείωσε 310.000 πωλήσεις.

Προσέξτε, δε μιλάμε για ένα προσιτό μοντέλο, ενώ στην ελληνική αγορά το νέο GR Yaris ξεκινάει από 42.670 ευρώ. Η εξήγηση στο μυστήριο αυτό φαινόμενο να είναι ότι δε μιλάμε για πραγματικά, αλλά για ψηφιακά GR Yaris.

Οι 310.000 πωλήσεις λοιπόν καταγράφηκαν στον εικονικό κόσμο του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού αγώνων Gran Turismo Sport για το PS4, όπου οι gamers μπορούν να «αγοράσουν» το κορυφαίο Yaris.

Να υπενθυμίσουμε ότι το GR Yaris είναι το δεύτερο μοντέλο που αναπτύχθηκε από την Toyota Gazoo Racing. Διατίθεται αποκλειστικά με τρίθυρο αμάξωμα, ενώ είναι δομημένο πάνω σε νέα πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιεί το μπροστινό τμήμα της GA-B και το πίσω τμήμα της GA-C.

Τροφοδοτείται από τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 261 ίππους και 360 Nm ροπής. Συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και με το νέο ελαφρύ έξυπνο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης GR-FOUR της Toyota. Με βάρος μόλις 1.280 κιλά επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα εντός μόλις 5,5 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Τέλος, να πούμε επίσης ότι ακόμα ένα best seller της Toyota στο βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo Sport είναι η GR Supra με 1,8 εκατομμύρια πωλήσεις.