Στη διαδικτυακή αποκάλυψη του νέου Aygo X Prologue προχώρησε η Toyota. Ποιος είναι όμως ο σκοπός δημιουργίας του συγκεκριμένου πρωτότυπου μοντέλου;

Να μας δώσει μια πρόγευση για το πώς θα μοιάζει το επόμενο Aygo, το οποίο θέλει να ξεχωρίσει στην κατηγορία του. Το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της ιαπωνικής εταιρίας από το 2005 έχει κατακτήσει τις πόλεις και τις καρδιές του νεανικού κυρίως κοινού.

Παρατηρώντας το νέο Aygo X Prologue γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι ενσωματώνει χαρακτηριστικά από τη δημοφιλή κατηγορία των crossover. Παράλληλα, έχουν αυξηθεί σίγουρα οι διαστάσεις του. Σημεία αναφοράς αποτελούν οι μεγαλύτεροι τροχοί, οι προστατευτικές αλουμινένιες ποδιές εμπρός-πίσω, οι ράγες οροφής και η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος.

Οι επιφάνειές του είναι πιο τονισμένες και μυώδεις, ενώ αναδεικνύονται με μαύρες πινελιές στα φτερά, στις εμπρός-πίσω κολόνες, στα πλευρικά μαρσπιέ, στον πίσω προφυλακτήρα και στην οροφή. Το υπόλοιπο αμάξωμα είναι βαμμένο με τη νέα κόκκινη απόχρωση, την οποία η Toyota ονομάζει “Sparkling Chilli Red”.

Στο μπροστινό τμήμα τις εντυπώσεις κλέβουν τα σχήματος “C” φωτιστικά σώματα, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με μια λεπτή φωτεινή λωρίδα κατά μήκος της μάσκας. Χαμηλότερα ξεχωρίζουν τα δυο μικρότερα, επίσης τεχνολογίας Led φώτα, τα οποία ενσωματώνονται μέσα σε μια μεγάλη γρίλια.

Το πίσω τμήμα θυμίζει περισσότερο το Aygo, χάρη στα κατακόρυφα φώτα που επικοινωνούν και αυτά στη βάση τους. Με μια πιο προσεκτική ματιά θα εντοπίσετε τις εντοιχισμένες στο αμάξωμα χειρολαβές των θυρών και τις ενσωματωμένες κάμερες στους πλευρικούς καθρέπτες, οι οποίες στόχο έχουν να καταγράφουν τις πιο περιπετειώδεις διαδρομές. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι στο πίσω τμήμα θα υπάρχει βάση για τη μεταφορά ποδηλάτων.

Προς το παρόν η Toyota δεν μας δείχνει το εσωτερικό του νέου Aygo X Prologue, ενώ κρατάει ακόμα κρυφά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Το ED² είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδίασης της Toyota, το οποίο βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας και ανέλαβε τη δημιουργία του νέου Aygo X Prologue.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.