Ήταν ήδη γνωστό ότι η επόμενη γενιά του Toyota Aygo βρίσκεται στα σκαριά, ωστόσο ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από την ίδια την ιαπωνική εταιρία.

Παράλληλα, η Toyota δημοσίευσε και μια τμηματική φωτογραφία από το πίσω κάθετο Led φωτιστικό, ενώ δίπλα του βλέπουμε ότι αναγράφεται το όνομα Aygo X. To γράμμα «X» σηματοδοτεί ότι το επόμενο Aygo θα έχει στοιχεία από crossover αμάξωμα, άρα λογικά θα έχει και μεγαλύτερη απόσταση το αμάξωμά του από το έδαφος. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι μιλάμε για τη δημοφιλέστερη πλέον κατηγορία οχημάτων, στην οποία η Toyota θέλει να «ρίξει» και το μικρότερο «παίκτη» της.

Μια πρόγευση μας είχε δώσει η Toyota τον περασμένο Μάρτιο με το πρωτότυπο Αygo X Prologue, το οποίο προλογίζει την επόμενη γενιά του μοντέλου παραγωγής. Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το νέο Aygo X θα βασιστεί στην πλατφόρμα GA-B, την οποία εγκαινίασε πρώτο το νέο Yaris και πιο πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε από το νέο Yaris Cross.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Toyota που βρίσκεται στο Κόλιν της Τσεχίας, ενώ σημειώνεται ότι αναπτύχθηκε στη Γηραιά Ήπειρο με βάση τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών, αξιολογώντας τις τρέχουσες και τις μελλοντικές μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον. Πλέον το Aygo δε θα έχει δεσμούς αίματος με τα Peugeot 108 και Citroen C1, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες γενιές του.

Η πλήρης αποκάλυψη του νέου Aygo Χ έχει προγραμματιστεί για αρχές Νοεμβρίου. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το πρώτο Aygo κυκλοφόρησε το 2005 και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, κυρίως στο νεανικό κοινό.