Η χαλυβουργία İsdemir (İskenderun Demir Çelik) ανακοίνωσε ότι ξανάρχισε την παραγωγή που είχε διακοπεί λόγω των σεισμών του Φεβρουαρίου που έπληξαν τις νότιες επαρχίες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης (Borsa Istanbul) η παραγωγή στο İsdemir ξεκίνησε με σταδιακό και ελεγχόμενο τρόπο φθάνοντας στα επίπεδα παραγωγής πριν από τον σεισμό. 

«Η έκθεση για την εκτίμηση των ζημιών των ασφαλιστικών εταιρειών συνεχίζονται και όπως κοινοποιήθηκε σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, οι ζημιές της Εταιρείας από του σεισμούς καλύπτονται», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Τον Φεβρουάριο, η χαλυβουργία ανέφερε σε δήλωση ότι εν μέσω των σεισμών έγιναν μελέτες και ανεστάλη η παραγωγή στις παραγωγικές εγκαταστάσεις. 

Το İsdemir, είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο σιδήρου και χάλυβα της Τουρκίας. Πέρυσι η παραγωγή έφθασε τους 4,75 εκατομμύρια τόνους υγρού χάλυβα και 3,87 εκατομμύρια τόνους επίπεδου χάλυβα.

Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 3,8% το 2022 από το 2021 στα 4,15 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν περισσότερο από 41 τοις εκατό στα 450 εκατομμύρια δολάρια.