Το σύνθημα για πρόωρες εκλογές στις 14 Μαΐου έδωσε ο πρόεδρος στην Τουρκία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, διακινούνται σενάρια για ταυτόχρονες εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα -όσον αφορά τις δεύτερες ελληνικές κάλπες.

Αυτό σημαίνει ότι αν οι δεύτερες εκλογές στην Ελλάδα γίνουν στις 14 Μαΐου, σύμφωνα με το παραπάνω σενάριο, τότε οι πρώτες θα έχουν διεξαχθεί στις 9 Απριλίου, όπως προκύπτει και από αυτό που είπε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι οι πρώτες από τις δεύτερες κάλπες θα απέχουν 4 με 5 εβδομάδες.

Στο δελτίο ειδήσεων του τουρκικού καναλιού Show TV αναφέρθηκαν τα εξής: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές; Aυτή είναι η πολιτική ατζέντα. Πότε θα στηθούν οι κάλπες; 85 εκατομμύρια πολίτες αυτό περιμένουν να μάθουν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας για πρώτη φορά μίλησε για συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο Έρντογάν υπενθύμισε την 14η Μαΐου όπου τότε ο Αντνάν Μεντερές ήταν ο νικητής των εκλογών».

Σε δηλώσεις του ο Ερντογάν είχε αναφέρει: «Όπως ο αείμνηστος Αντάν Μεντερές νίκησε στις εκλογές στις 14 Μαΐου του 1950 με το σύνθημα ”φτάνει πια τον λόγο τον έχει ο λαός”. Έτσι και τώρα το 2023 θα πούμε ”η απόφαση και η λόγος είναι του λαού” και θα νικήσουμε. Φτάνει πια, η απόφαση όπως και η άποψη είναι του λαού».

Τουρκία: Ανησυχία για την αυξημένη παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Το τηλεοπτικό δίκτυο HABER GLOBAL ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης πάτησε φρένο στην πώληση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Όμως η Αλεξανδρούπολη μετατράπηκε σε αμερικανική βάση. Επιπλέον υπάρχουν ισχυρισμοί πως οι ΗΠΑ την αεροπορική βάση της Λάρισας θέλουν να την μετατρέψουν σε κέντρο επιχειρήσεων Ευρώπης και Αφρικής.

 Οι ΗΠΑ έχουν βάλει στα σχέδια τους την αεροπορική βάση της Λάρισας και την περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία βρίσκεται βόρεια της Αθήνας. Υπάρχει σχέδιο των Αμερικανών που θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο δίκτυο ασφαλείας και άμυνας που να καλύπτει την περιοχή από τα Βαλκάνια μέχρι και την Μέση Ανατολή. Η αεροπορική βάση της Λάρισας ήδη φιλοξενεί την 110 πτέρυγα μάχης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με τα μαχητικά F-16. Από τον περασμένο Νοέμβριο εκεί έχουν εγκατασταθεί 8 μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ9-Reaper  και 150 Αμερικανοί στρατιώτες».

Διαβάστε ακόμη: