Σεισμός μεγέθους 4.6 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:52, στην περιοχή Κουκουσός του Καχραμανμαράς, στην Τουρκία, σύμφωνα με το AFAD. Ο σεισμός στην περιοχή Κουκουσός σημειώθηκε στις 17:52 τοπική ώρα, σε βάθος 7.5 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι το Καχραμανμαράς είναι, πλέον, μία ισοπεδωμένη πόλη μετά τους ισχυρούς σεισμούς που χτύπησαν την Τουρκία, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Κομισιόν προσφέρει 1 δισ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Τουρκίας

Στις 20/03, ανακοινώθηκε από τις Βρυξέλλες ότι ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παράσχει 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ώστε να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Τουρκίας, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μίλησε κατά την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για τη συγκέντρωση πόρων, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν και ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, ο οποίος άσκησε την προεδρία του Συμβουλίου, φιλοξένησαν διάσκεψη δωρητών, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα και να συντονισθεί η παροχή αρωγής στις πληγείσες –από τους σεισμούς– περιοχές των Τουρκίας και Συρίας.

«Τώρα, εκατομμύρια άνθρωποι είναι άστεγοι και ζουν σε σκηνές. Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε για την ανοικοδόμηση. Σπίτιασχολεία και νοσοκομεία πρέπει να χτιστούν ξανά, με τα υψηλότερα πρότυπα αντισεισμικής ασφάλειας. Η υδροδότηση, οι εγκαταστάσεις υγιεινής και άλλης υποδομές κρίσιμης σημασίας πρέπει να αποκατασταθούν. Οι δημόσιες υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις χρειάζονται κεφάλαια για να επανεκκινήσουν, ώστε οι άνθρωποι να είναι σε θέση να βγάζουν τα προς το ζην», ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Διαβάστε ακόμη: