Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατηγορείται για «στημένο διαγωνισμό» και «ζημιά στο δημόσιο ταμείο» την περίοδο που ήταν Δήμαρχος του Beylikdüzü και απειλείται με κάθειρξη τριών έως επτά ετών, αλλά και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο κυριότερος πολιτικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να δικαστεί μαζί με άλλα επτά πρόσωπα, τη 15η Ιουνίου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ερεύνησε τον διαγωνισμό που διεξήχθη τη 29η Δεκεμβρίου 2015 για πρόσληψη προσωπικού σε πολιτιστικά κέντρα και οργανισμούς τέχνης και πολιτισμού, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα ενημέρωσης. Η εταιρεία που δεν κέρδισε τον διαγωνισμό, υπέβαλε ένσταση, η οποία απορρίφθηκε από τις δημοτικές αρχές.

Εκρέμ Ιμάμογλου: «Η καταδίκη αποτελεί τιμωρία για την επιτυχία μου»

Τότε, το Υπουργείο Εσωτερικών άρχισε έρευνα για τη διαδικασία του διαγωνισμού και στη συνέχεια, προώθησε την έκθεση στη Γενική Εισαγγελία του Büyükçekmece, που κατέληξε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο την 20ή Οκτωβρίου 2020 εξέδωσε άδεια για να ερευνηθεί το πρόσωπο που ήταν υπεύθυνο για τον διαγωνισμό.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Εκρέμ Ιμάμογλου κατέθεσε γραπτή τοποθέτηση στην εισαγγελία, που επισημάνθηκε ότι ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δε συμμετείχε σε κανένα στάδιο της διαδικασίας του διαγωνισμού, ούτε έδωσε οιαδήποτε καθοδήγηση στους εμπλεκόμενους.

Διαβάστε ακόμη: