Και δεύτερος σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών έπληξε το κεντρικό τμήμα της Τουρκίας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

O σεισμός έγινε στις 12:24 (ώρα Ελλάδας) στην Τουρκία.

Το επίκεντρο του σεισμού το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν 67χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σε μια από τις περιοχές δηλαδή που διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων στα συντρίμμια.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, στις 12:36 σημειώθηκε και ένας ισχυρότατος μετασεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ.

Και αυτός ο σεισμός είχε επίκεντρο βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς.

Ο νέος ισχυρότατος σεισμός προκάλεσε σκηνές πανικού στην Τουρκία καθώς είναι σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης στα περίσσοτερα από 2.800 κτήρια στην Τουρκία που κατέρρευσαν από το προηγούμενο χτύπημα του εγκέλαδου.

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383.

Τουρκία: Άγνωστο ακόμα πόσοι μπορεί να είναι οι νεκροί στον τελικό απολογισμό

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε ο ίδιος.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, στη Συρία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 320 άνθρωποι λόγω του σεισμού και οι τραυματίες είναι 1.000.

Διαβάστε ακόμη: