Η τουρκική λίρα υποχώρησε σε νέο χαμηλό ρεκόρ και οι τουρκικές χρηματιστηριακές αγορές κατακρημνίστηκαν σήμερα καθώς η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της Τουρκίας ήρθε να προστεθεί στις πιέσεις που ασκούνται στη χώρα από το ισχυρό δολάριο, τους γεωπολιτικούς κινδύνους και τον υψηλό πληθωρισμό.

Η λίρα υποχώρησε έως το επίπεδο των 18,85 έναντι του δολαρίου στην αρχή της συνεδρίασης πριν ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της.

Τουρκική λίρα: Ταραχή και αβεβαιότητα λόγω σεισμού και εκλογών

Ο γενικός δείκτης στο τουρκικό χρηματιστήριο υποχώρησε έως και 4,6%, με τις τράπεζες να καταγράφουν βουτιά άνω του 5% πριν ανακτήσουν μέρος των απωλειών με ορισμένους σημαντικούς δείκτες να σημειώνουν πτώση περίπου 2,5% γύρω στις 11:10 ώρα Ελλάδας.

«Τα τραγικά γεγονότα με το νότιο τμήμα της Τουρκίας να πλήττεται από ισχυρό σεισμό είναι πηγή επιπλέον αβεβαιότητας ενόψει των κρίσιμων εκλογών που είναι να διεξαχθούν τον Μάιο», δήλωσε ο Πιοτρ Μάτις, αναλυτής στην In Touch Capital Markets.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912.

Διαβάστε ακόμη: