search

ΚΟΣΜΟΣ

Νέος περιορισμός των μέτρων για την αντιμετώπιση της Covid19 από την Κινεζική Κυβέρνηση

Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι εάν μια περιοχή δεν χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου, η εργασία και η τοπική παραγωγή δεν μπορούν να σταματήσουν.

https://radar.gr/article/iaponia-to-tokio-plittetai-apo-ton-cheirotero-kafsona-ton-teleftaion-150-eton-kindynos-gia-diakopes-revmatos

Η Κινεζική Κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τον σαφή περιορισμό των μέτρων προφύλαξης από την Covid19 σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τις νέες κατευθύνσεις οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να εμφανίζουν αρνητικά τεστ ιού ή κωδικούς υγείας για να ταξιδεύουν μεταξύ διαφορετικών περιοχών της χώρας.

Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι εάν μια περιοχή δεν χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου, η εργασία και η τοπική παραγωγή δεν μπορούν να σταματήσουν.

Η ανακοίνωση στον ιστότοπο της Εθνικής Επιτροπής Υγείας επισημοποίησε άλλες πρόσφατες αλλαγές στους ελέγχους Covid19, όπως το να επιτρέπεται σε περισσότερους ανθρώπους να τίθενται σε καραντίνα στο σπίτι.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα οι χώροι που δεν θα χρειάζεται η επίδειξη αρνητικών τεστ ιών ή έλεγχο των κωδικών υγείας, δε θα περιορίζονται στους οίκους ευγηρίας, δημοτικά και γυμνάσια σχολεία και κλινικές υγείας.

Ενδεικτικό της αυστηρότητας των ελέγχων Covid19 στην ηπειρωτική Κίνα, είναι ότι η πρωτεύουσα του Πεκίνου φέτος απαιτούσε όλο και περισσότερο από τους ανθρώπους να σαρώσουν τον κωδικό υγείας με μια εφαρμογή smartphone για να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους. Στη συνέχεια, ο υγειονομικός κώδικας έπρεπε να εμφανίσει ένα αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ιού εντός των τελευταίων δύο ή τριών ημερών.

Η πρωτεύουσα χαλάρωσε τις απαιτήσεις σάρωσης του κώδικα υγείας την Τρίτη.

Παρά την εθνική χαλάρωση των μέτρων για τον Covid στα μέσα Νοεμβρίου, η αύξηση των μολύνσεων και η επακόλουθη τοπική εφαρμογή της αυστηρής πολιτικής της Κίνας κατά του μηδενικού Covid ενίσχυσαν την απογοήτευση των ανθρώπων με τους ελέγχους. Φοιτητές και ομάδες ανθρώπων πραγματοποίησαν δημόσιες διαμαρτυρίες το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.

Τις τελευταίες ημέρες, οι τοπικές αρχές σε όλη τη χώρα έχουν αφαιρέσει πολλές απαιτήσεις για τεστ ιών.

Διαβάστε ακόμη: