Μία προσπάθεια αποδόμησης του Υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου κυρίως μέσω δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Δημοκρατία», η σκληρή γραμμή της οποίας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά είναι γνωστή και πασιφανής, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε εξέλιξη.

Οι πληροφορίες λένε πως πίσω από τα δημοσιεύματα, όχι μόνο στην «Δημοκρατία» αλλά και σε τοπικά ΜΜΕ στο νομό Καβάλας, βρίσκεται ο τοπικός βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης, ανταγωνιστής του Ν. Παναγιωτόπουλου ο οποίος εκλέγεται στην ίδια περιοχή.

Με το βλέμμα στραμμένο στην εξασφάλιση της βουλευτικής έδρας που δεν φαντάζει πλέον βέβαιη, και με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του λόγω της απομάκρυνσης του από τον στενό πυρήνα του Μαξίμου, όπου μια φορά κι έναν καιρό τελούσε χρέη εκπροσώπου τύπου, (και διά της σχέσεως αυτής, που τώρα έχει εκλείψει, είχε διαμορφώσει και διασφαλίσει τις συνθήκες και προϋποθέσεις εκλογής του στην Καβάλα), ο Μακάριος άρχισε την πριονοκορδέλα στον Παναγιωτόπουλο (παλιά μου τέχνη κόσκινο) μέσα από τα έντυπα που έχει πρόσβαση και εκμεταλλευόμενος παλιές φιλίες.

Άλλωστε για τους παλιούς της πιάτσας είναι γνωστό πως ο Μακάριος Λαζαρίδης παρείχε επί χρόνια υπηρεσίες στα έντυπα του Γιάννη Φιλιππάκη , σημερινού εκδότη της Δημοκρατίας, της Espresso κλπ, όπως για παράδειγμα στην εβδομαδιαία εφημερίδα Ισοτιμία αλλά και στο εξειδικευμένο περιοδικό του χώρου των εξοπλισμών «Άμυνα και Διπλωματία»!

Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος – υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Μακάριος Λαζαρίδης που πλέον αισθάνεται ανασφαλής λόγω του αποκλεισμού του από τα υψηλά πατώματα της κεντρικής εξουσίας, στα οποία δεν προβλέπεται να πλησιάσει στο μέλλον ούτε σε απόσταση …χιλιομέτρων, και υπό την ανασφάλεια της βουλευτικής εκλογής, έχει επιδοθεί σε καταιγισμό αρνητικών δημοσιευμάτων κατά του Ν. Παναγιωτόπουλου με αφορμή είτε τα ελληνοτουρκικά, είτε τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων!

Αλήθεια, γιατί κόπτεται; Ποιος άλλος λόγος τυχόν υπάρχει;

Βεβαίως, το παιχνίδι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που παίζει ο Μακάριος, κατά προβεβλημένου κυβερνητικού στελέχους και μάλιστα σε ώρες κρίσιμες, λόγω έκτακτων συνθηκών και πανδημίας, για τη χώρα και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, διά μέσω μάλιστα του εχθρικού προς την παράταξη Τύπου, το έχουν πάρει χαμπάρι όχι μόνο στο Μαξίμου αλλά και στα κομματικά γραφεία και τους μηχανισμούς της ΝΔ.

Οπότε μπορεί εφεξής ο πονηρούλης Μακάριος να αισθάνεται βέβαιος ότι ο ρόλος και οι υπόγειες πράξεις του έχουν αποκαλυφθεί…

Και θα έπρεπε τουλάχιστον να ξέρει, λόγω πολιτικής αλλά και δημοσιογραφικής ιδιότητας, με αφορμή τη χρησιμοποίηση των «εχθρών» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς ίδιον όφελος, ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς…