Όταν στα παρασκήνια της ΝΔ τις δύσκολες εποχές της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, πρώτα με τις φωτιές και στη συνέχεια με τις υποκλοπές σιγοψιθυρίζονταν σενάρια διαδοχής εάν ο πρωθυπουργός δεν αποσπούσε αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, ο Κωστής Χατζηδάκης υπήρξε ένα ισχυρό στήριγμα!

Σε βαθμό που όπως λέει ο αστικός μύθος, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα τον στήριζε ως αρχηγό της ΝΔ εάν ο ίδιος αποφάσιζε να αποχωρήσει!

Μιλάμε για την εποχή που η Διαπλοκή εξύφαινε σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας χωρίς τον Κυρ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

Υπό το πρίσμα αυτό ο Κυριάκος του χρωστούσε την ειλικρινή στήριξη!

Και ο Κωστής, για να είμαστε δίκαιοι, ουδέποτε λησμόνησε την διαχρονική υποστήριξη της οικογένειας Μητσοτάκη!

Και η αλήθεια είναι πως ο Κωστής Χατζηδάκης είχε σοβαρές πιθανότητες να αναλάβει το Υπ. Εξωτερικών.

Λόγω γνώσεων, φυσικής παρουσίας και ευρωπαϊκού τεχνοκρατικού προφίλ!

Όμως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κωστής Χατζηδάκης είναι ο νέος Τσάρος της οικονομίας!

Του ανέθεσε όχι μόνο το παλιό και διαχρονικό Υπ. Εθνικής Οικονομίας αλλά όλο τον συντονιστικό ρόλο της οικονομικής πολιτικής, από τα φορολογικά μέχρι τα μάκρο, το λογιστήριο του Κράτους και τα Αναπτυξιακά Ταμεία!

Σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο ο Κωστής Χατζηδάκης είναι την ώρα τούτη ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης!

Ο Ραγκούσης του Κυριάκου

Στο μεταξύ, μια από τις εξωκοινοβουλευτικές εκπλήξεις της κυβέρνησης είναι ο Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου, που αναλαμβάνει το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπό τις ευλογίες και τα καλά λόγια του προκατόχου του Κυρ. Πιερρακάκη, ο οποίος φέρεται να τον επρότεινε!

Στο πρόσωπο του Δ. Παπαστεργίου πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν ομοιότητες με τον Γιάννη Ραγκούση και τη σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου!

Δήμαρχος Πάρου ο ένας, Δήμαρχος Τρικάλων ο άλλος!

Που τους ένωσε η αγάπη για τις τεχνολογίες, τον μεν Παπαστεργίου με τον Κυρ. Μητσοτάκη, τον δε Ραγκούση με τον ΓΑΠ!

Και οι δυο ως εξωκοινοβουλευτικοί, προερχόμενοι από την τοπική αυτοδιοίκηση υπουργοποιήθηκαν!

Μένει να δούμε τη συνέχεια…

Το τηλεφώνημα που έστειλε τον Β. Κικίλια στο Πολιτικής Προστασίας! Και οι εμμονές από εξωθεσμικούς κύκλους δίπλα στον Κυριάκο!

Είναι γεγονός πως υπήρξαν πρόσωπα στο στενό εξωθεσμικό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη που χαρακτηρίζονταν από μια εμμονή ως προς το πρόσωπο του Βασίλη Κικίλια, για τους δικούς τους λόγους!

Και προσπάθησαν, όπως και έναν ακόμη πρωτοκλασάτο υπουργό που τελικά μπήκε στην κυβέρνηση και αυτός, να τους θέσουν εκτός!

Δεν τα κατάφεραν!

Ωστόσο στην περίπτωση του Β. Κικίλια χρειάστηκε να μεσολαβήσει και ένα ηχηρό τηλεφώνημα που προερχόταν από σεβάσμιο πρόσωπο μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας! Πιθανόν έπαιξε ρόλο!

Όμως το γεγονός είναι πως ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά τις δυνατότητες του πρώην Υπ. Τουρισμού αλλά και το πέρασμα που έχει στη βάση της παραδοσιακής Νέας Δημοκρατίας!

Διαβάστε περισσότερα