ΝΕΜΑΝΙΑ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ: Δεδομένα μέσα στον Γενάρη ασχολήθηκε μαζί του όλη η ελληνική Big 4. Και μόνο ο ΠΑΟΚ δεν του κατέθεσε προσφορά, παρότι τον περασμένο Αύγουστο σχεδόν τα είχαν βρει, τον είχαν ψήσει αλλά δεν… έμενε ελεύθερος (όπως τώρα που βρίσκεται στο τελευταίο του 6μηνο) και στη Τούμπα τελικά επικράτησε η άποψη τότε να μην πληρώσουν το υψηλότατο transfer fee που ζητούσε καλοκαιριάτικα η Χετάφε.

ΜΙΛΟΒΑΝΟΒΙΤΣ/ΑΕΚ: Για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο οι ασπρόμαυροι του δικεφάλου δεν ασχολήθηκαν θερμά με τον αμυντικό χαφ της Εθνικής Σερβίας, ο Παναθηναϊκός ασχολήθηκε αλλά πιο χαλαρά στην αρχή αφού έδινε προτεραιότητα στους… στόπερ και τον Μπακασέτα και κάπου πήγε να κάνει το κόλπο γκρόσο η ΑΕΚ, χρησιμοποιώντας τον πρώην τεχνικό της διευθυντή, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και τον Γκατσίνοβιτς, που είναι ο ένας από τους δυο κολλητούς του Μαξίμοβιτς (ο άλλος είναι ο Μάτιτς)! Οι κιτρινόμαυροι πλησίασαν τον Σέρβο ουσιαστικά παρακάμπτοντάς τους ατζέντηδες του, ποντάροντας στις… προσωπικές σχέσεις με τον παίκτη. Και η αλήθεια είναι πως ήρθαν σε μια αρχική συμφωνία μαζί του, εκεί στο πρώτο 10ημερο του 2024!!

 

ΤΡΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ: Όταν όμως, διέρρευσε το “μυστικό” ενεργοποιήθηκε και το top ισπανικό μανατζερικό Γραφείο που τον εκπροσωπεί (Promoesport) και οι Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός. Σύμφωνα μάλιστα με την ισπανική πιάτσα agents οι ερυθρόλευκοι έκαναν συνάντηση στο Λονδίνο με τον Ρόντρι Μπάστερ, ιδιοκτήτη της Promoesport και του κατέθεσαν μια πολύ καλή προσφορά ύψους 4,2 εκατ. συνολικά για 3 χρόνια συν bonus sign. O Παναθηναϊκός αντιθέτως δούλευε την υπόθεση με τον ατζέντη του Μαξίμοβιτς, τον Βλάντο Τζούκιτς, που δουλεύει στην Promoesport. Οι πράσινοι είχαν μιλήσει από πριν και με τον Σέρβο διεθνή και ουσιαστικά τον είχαν ψήσει πριν του καταθέσουν μετά την δική τους προσφορά. Ουσιαστικά οι δυο “αιώνιοι” έκαναν τέτοιες προτάσεις που… έβγαλαν εκτός παιχνιδιού της ΑΕΚ. Ακόμη και η Χετάφε όταν ενημερώθηκε κι αύξησε την πρόταση ανανέωσης στον Μαξίμοβιτς στο 1.600.000 ευρώ ετησίως ( από τα περίπου 1,2 εκατ. που καθαρίζει), εισέπραξε άρνηση!!

 

ΘΡΙΛΕΡ: Η “μάχη” για τον Μαξίμοβιτς κρίθηκε ουσιαστικά στο 48ωρο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή. Ο ΠΑΟ πρόσφερε ελαφρώς περισσότερα αλλά το “κλειδί” ήταν πως είχε ήδη … ψηθεί από το πρότζεκτ και τους ανθρώπους που μιλούσαν μαζί του (μέτρησε ασφαλώς και αυτά που του είπαν οι συμπατριώτες/συμπαίκτες και φίλοι του Τζούρισιτς, Μλαντένοβιτς). Έτσι όταν ο Ολυμπιακός “επέστρεψε” -σύμφωνα δε με μανατζερικές πηγές και με αρκετά βελτιωμένη/ανώτερη οικονομικά αντιπροσφορά- ο Σέρβος μέσος είχε πει το “ναι” στο τριφύλλι και δεν άλλαζε απόφαση! Παρότι μάλιστα… συναισθηματικά δέχτηκε πίεση από τους οργανωμένους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα (Red Star απο πιτσιρικάς είναι), να διαλέξει την αδελφοποιημένη ομάδα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, εφόσον δεν γύριζε στο Βελιγράδι!!

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ: Αν πιστέψουμε το μανατζερικό περιβάλλον του Μαξίμοβιτς είχε ήδη προτάσεις από άλλες 7 ομάδες για το καλοκαίρι που έμενε ελεύθερος. Συγκεκριμένα, από Ισπανία (Θέλτα, Βαλένθια, Χετάφε), Πορτογαλία, Τουρκία (Μπεσίκτας), Γαλλία (Μαρσέιγ), Ιταλία! Γιατί επέλεξε την Ελλάδα και με δεδομένο πως τον κάλυπταν οικονομικά; Κατ’ αρχήν είχε ψηθεί από τον περασμένο Αύγουστο, που έφτασε πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ. Μετά, στα 28του χρόνια, ήθελε να νιώσει την χαρά του πρωταθλήματος, να παίξει σε μια ομάδα πρωταγωνίστρια στο πρωτάθλημά της, που θα του δώσει έτσι πιθανότατα και την ευκαιρία της συμμετοχής του στο Τσάμπιονς Λιγκ (απωθημένο του). Από όλες τις ενδιαφερόμενες εκτός Ελλάδας, μόνο η ομάδα από την Πορτογαλία και η Μαρσέιγ πληρούσαν αυτές τις (κατά κάποιο τρόπο) προδιαγραφές. Την Μαρσέιγ όμως, την απέρριψε βασικά λόγω των θεμάτων που δημιουργούν οι οπαδοί της ενώ σαφέστατα λόγω οικογένειας προτιμούσε την Αθήνα από την … Μασσαλία!

ΠΑΟΚ: Είναι η αλήθεια πως η… απώλεια του Μαξίμοβιτς, σε συνδυασμό με την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, ξενέρωσε τους συντριπτικά περισσότερους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Κάτι που εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος κάνοντας μια … βόλτα στα social media, στα οπαδικά φόρα και στα ραδιόφωνα/sites της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει μεγάλη γκρίνια για την οικογένεια Σαββίδη, επειδή “χάθηκε ο Σέρβος παικταράς”, τον οποίο μέχρι και πριν από λίγο καιρό τον θεωρούσαν δεδομένο στην Τούμπα! Επικοινωνιακά και μόνο όπως αποδείχθηκε…Ο Μαξίμοβιτς είχε ψηθεί από το περασμένο Αύγουστο (κι από τον Ζίφκοβιτς) για να πάει στον ΠΑΟΚ αλλά τότε η μεταγραφή του χάλασε για οικονομικούς λόγους (και επειδή ο ιδιοκτήτης της Χέταφε πουλούσε και … ολίγη τρελίτσα). Όπως και τώρα, που ο ΠΑΟΚ δεν κατέθεσε καν πρόταση στον Μαξίμοβιτς (παρότι ο ατζέντης του αρχές του χρόνου πήγε στην Θεσσαλονίκη), γιατί θεώρησε υπερβολικά τα ποσά που ζητούσε πλέον ως ελεύθερος. Έπαιξε ρόλο και η σχετική εισήγηση του τμήματος σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ (προϊστάμενός του είναι ο Γιώργος Σαββίδης) αφού ο Μαξίμοβιτς κρίθηκε ως ένα κλασικό 6άρι/”κυματοθραύστης” ανασταλτικά αλλά δημιουργικά όχι το ίδιο καλός, κυρίως για τα λεφτά που θα στοίχιζε.

Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ… αδράνησε, πάει πολύ καλά κι αγωνιστικά η ομάδα, έχει και δυο σπουδαία χαφ, δανεικούς με καλοκαιρινές οψιόν ανανέωσης -Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο – και χάθηκε ο Μαξίμοβιτς. Πήγε στον Παναθηναϊκό ο οποίος έκανε μπάσιμο με τον σωστό τρόπο και στο σωστό τάιμινγκ και τον Αλαφούζο να τα σκάει χοντρά για τον Σέρβο (θα του στοιχίσει σε βάθος 3ετίας, όλα μαζί – συμβόλαιο, μπόνους, προμήθειες – μίνιμουμ 6.300.000 ευρώ!! Στο δια ταύτα, η απώλεια του Μαξίμοβιτς “πόνεσε” στην Τούμπα και εκ των υστέρων στον Οργανισμό ΠΑΟΚ αναζητούνται… ευθύνες και υπεύθυνοι (προφανώς και ενοχλήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης). Προβλέπω μάλιστα πως θα… πονέσει ακόμη περισσότερο αν ο Παναθηναϊκός του Τερίμ στο ντέρμπι της Κυριακής περάσει αήττητος. Τότε ο απόντας και… απολεσθέντας Σέρβος μέσος θα είναι κεντρικό θέμα συζήτησης!! Για αυτό τον λόγο δόθηκε από ψηλά η εντολή να κλείσει άμεσα ο Ισπανός δεξιός μπακ Όττο ( σούπερ περίπτωση, καθάριζε κοντά στα 2,5 εκατ. ετησιως στη Γούλβς), προκειμένου να σταματήσει κάπως η μουρμούρα, που δεν καλύπτεται από τις 4άρες και τις 5άρες (κι ενώ ο ανταγωνισμός ενισχύεται).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ/ΑΛΕΞΙΤΣ: Οι νεοφώτιστοι μπορούν να τα πάνε μια χαρά στην Super League, με τον Πάμπλο Γκαρσία να κάνει καλή δουλειά και δεύτερο διπλό (μετά την Λαμία και στα Γιάννινα) αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Για αυτό θέλουν τον Γενάρη να πουλήσουν κάποιον παίκτη, βγάζοντας στην βιτρίνα τον Άλεξσιτς με τιμολόγηση 500.000 ευρώ. Ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον Πάφος και Γκέτεμποργκ ενώ εσχάτως προέκυψε κι αραβικό ενδιαφέρον. Με τον Πανσερραϊκό να το παγώνει για τρεις ημέρες επειδή τον χρειαζόταν για το ματς στους Ζωσιμάδες.

Διαβάστε ακόμη: