Η αποκάλυψη ότι ο Έλον Μασκ έχει αγοράσει το 9,3% του Twitter ταράσσει τα νερά στα social media και όπως όλα δείχνουν, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δεν προτίθεται να παραμείνει ένας απλός, σιωπηλός επενδυτής στην πλατφόρμα.

Άλλωστε, ο Έλον Μασκ είχε ταχθεί, προ ημερών, κατά του Twitter, καταγγέλλοντας την «αποτυχία του να εφαρμόσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου» και τονίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι απάτες με κρυπτονομίσματα που είναι εκτεταμένες στην πλατφόρμα.

Ο Elon Musk είναι από τους πιο σημαντικούς χρήστες του Twitter, καθώς διαθέτει περισσότερους από 80 εκατ. followers.

Και αργά χθες τη νύχτα τους ρώτησε, μέσω poll, εάν θέλουν να προστεθεί στο Twitter κουμπί που να επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργαστούν (edit) ένα tweet τους. Πρόκειται για κάτι που πολλοί χρήστες του Twitter ζητούν εδώ και χρόνια, καθώς εάν για παράδειγμα διαπιστώσουν ένα ορθογραφικό λάθος στο tweet που μόλις έγραψαν, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σβήσουν ή να το αφήσουν.

Ο CEO της εταιρείας, Parag Agrawal, άφησε να φανεί ότι είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης του Έλον Μασκ, λέγοντας πως το poll είναι σημαντικό και καλώντας τους χρήστες να «ψηφίσουν προσεκτικά».

Την 1η Απριλίου, ο επίσημος λογαριασμός του Twitter έγραψε «δουλεύουμε πάνω σε ένα κουμπί για edit», κάτι το οποίο πιθανότατα προοριζόταν για πρωταπριλιάτικο αστείο από την εταιρεία.

Όμως, το tweet συγκέντρωσε πάνω από 1,3 εκατ. likes, δείχνοντας ότι αυτό είναι κάτι που θέλουν οι χρήστες του Twitter.