Ο Ceo της Tesla, Έλον Μασκ, πήρε ένα μεγάλο μερίδιο στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Twitter, σύμφωνα με υποχρεωτική ενημέρωση στις χρηματιστηριακές αρχές.

Ο Elon Musk αγόρασε το 9,2% του Twitter καταβάλλοντας 2,8 δις δολάρια

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Έλον Μασκ, λίγες μέρες αφότου δήλωσε ότι σκέφτεται να δημιουργήσει μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «αλά Twitter», πήρε μερίδιο 9,2% στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.

Με τη γνωστοποίηση της είδησης, η μετοχή του Twitter σημείωσε άνοδο περίπου 26% στις συναλλαγές.

Ο Μασκ κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 9,2% της εταιρείας, σύμφωνα με το έγγραφο που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το μερίδιο αξίζει περισσότερα από 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος του Twitter την Παρασκευή.

Σημειώνεται πως ο Έλον Μασκ είναι πολύ ενεργός χρήστης στο Twitter έχοντας περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους.

Πριν λίγες ημέρες, ο Μασκ έκανε μια δημοσκόπηση στο Twitter, ρωτώντας τους ακολούθους του αν πιστεύουν ότι η εταιρεία τηρεί τις αρχές της ελευθερίας του λόγου. Στη συνέχεια -κι αφού πάνω από το 70% απάντησε όχι, ρώτησε αν χρειάζεται μια νέα πλατφόρμα και είπε ότι σκέφτεται σοβαρά να ξεκινήσει τη δική του πλατφόρμα.

Ο Μασκ είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στο Τουίτερ ενώ κατά καιρούς πολλοί από τους followers του αναμένουν τις παρεμβάσεις του για την πορεία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων η οποία -ουκ ολίγες φορές- έχει ανταποκριθεί στα tweets του.

Ωστόσο, μερικά από τα tweets του έχουν βάλει τον ιδιοκτήτη της Tesla στην «φωτιά» όλα αυτά τα χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. επιδιώκει επί του παρόντος να αποχωρήσει από μια συμφωνία του 2018 με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η οποία περιορίζει τις αναρτήσεις του στο Twitter σχετικά με την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.